tiplay studio, 25 milyon dolar değerleme ile Re-Pie Portföy liderliğinde 500 bin dolar yatırım aldı

tiplay studio tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 25 milyon dolar değerleme üzerinden 500 bin dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Re-Pie Portföy'ün haricinde ise Kerim Kotan ve Saruhan Tan da katıldı.
tiplay studio, 25 milyon dolar değerleme ile Re-Pie Portföy liderliğinde 500 bin dolar yatırım aldı

Ülkemizin girişimcilik ekosisteminin en önemli alanlarından biri haline gelen mobil oyun girişimleri yeni yatırımlarla karşımıza çıkmaya devam ediyor. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Denizli merkezli bir oyun stüdyosu olan tiplay studio, seri A yatırım turunu tamamladı.

tiplay studio tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 25 milyon dolar değerleme üzerinden 500 bin dolar yatırım aldı. 500 bin dolarlık yatırım turu Re-Pie Portföy liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna Re-Pie Portföy'ün haricinde ise Kerim Kotan ve Saruhan Tan da katıldı.

Edindiğimiz bilgilere göre alınan yeni yatırım, girişimin yeni işe alımlar yapması, tiplay studio tarafından geliştirilen uzaktan oyun geliştirme platformu olan Online WorkSpace'in (OWS) teknik ve operasyonel özelliklerinin iyileştirilmesi, stüdyoların yenilenmesi ve oyun girişimi ivmelendirme programı oFON'un büyümesi için kullanılacak. 

Alınan yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan tiplay studio CEO'su ve kurucu ortağı Mehmet Umut, kuruldukları günden beri inanılmaz bir özveri ve inançla çalışan ekipleri sayesinde önemli bir dönüm noktasında olduklarını paylaştı.

 Her biri alanlarında lider olan seçkin yatırımcıların kaydettikleri ilerlemeyi fark etmesinden ve dünyadaki en iyi oyun geliştirme ekosistemini yaratma vizyonlarını desteklemesinden dolayı gurur duyduklarını da belirten Umut, bu yatırımın farklı tür ve platformlarda faaliyet gösteren stüdyolarını ve ivmelendirici programlarını güçlendirmelerine imkan vererek harika yeni oyunlar üretmelerini sağlayacaklarını da paylaştı.

Oyun sektörünün Türkiye'nin ciddi rekabet üstünlüğü yakaladığı bir alan olduğunu belirten Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş Genel Müdürü Alim Telci, tiplay studio’nun oyun geliştirme ve iyi performans sergileme konusunda geliştirdikleri OWS platformu ve oFON bünyesindeki ivmelendirici programı ile sektörde öncü olacağına inandıklarını da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.