Online araç kiralama platformu Miniyol.com'un 2021'de öne çıkan verileri [İnfografik]

İhtiyaca yönelik onlarca araç kiralama firmasına ait araçları karşılaştırmalı olarak, ödeme seçenekleri ile sunan Miniyol.com, ilk yılına dair verileri bizlerle paylaştı.
Online araç kiralama platformu Miniyol.com'un 2021'de öne çıkan verileri [İnfografik]

Biletall.com’un kurucuları tarafından hayata geçirilen Miniyol.com'dan daha önce sizlere detaylı olarak bahsetmiştik. İhtiyaca yönelik onlarca araç kiralama firmasına ait araçları karşılaştırmalı olarak, ödeme seçenekleri ile sunan Miniyol.com, ilk yılına dair verileri bizlerle paylaştı. 

400'den fazla lokasyonda 70 binden fazla araç alternatifi

İstanbul ve Kayseri'deki ofislerinde 15 kişilik ekibiyle hizmet veren platform, 75 farklı araç kiralama firmasına ait 70 binden fazla araç alternatifi ile 400’den fazla lokasyonda hizmet verdi. Firma ayrıca ‘Her Araç Bir Fidan’ kampanyası ile de 2 binden fazla fidan bağışı gerçekleştirdi. Kuruluşundan bugüne henüz bir yılı yeni dolan girişim, yılın son günlerinde ‘Great Place to Work Enstitüsü’nün yürüttüğü program kapsamında sertifika alarak ‘En İyi İşverenler Listesi’ne girdi.

Ortalama günlük araç fiyatı: 245 TL

Araç kiralama tercihlerini ışık tutan verilere göre ortalama günlük araç fiyatı 245 TL olduğu ortaya çıktı. Kullanıcıların yüzde 55’i ekonomi sınıfı, yüzde 26’sı kompakt, yüzde 11’i orta sınıf, yüzde 6’sı ise lüks araç kiraladı. En fazla tercih edilen araçlar ise ‘Fiat Egea’ , ‘Renault Clio’ ve ‘Renault Megane’ oldu. Müşterilerin yüzde 53’ü otomatik vitesi tercih ederken, yakıt konusunda ise 58 dizel ile öne çıktı. Onu yüzde 52 oranında benzin izledi.

Kiralamaların yüzde 87,11'i mobil üzerinden

Kiralama işlemlerinin yapıldığı cihazlara bakıldığında mobilin liderliği görülüyor. Kiralamaların yüzde 87,11'i mobil üzerinden yapılırken, yüzde 8,64'ü masaüstü üzerinden ve yüzde 4,25'i tabletten gerçekleştirildi. Erkeklerin daha çok araç kiraladığı görülürken, ortalama 4 gün önce rezervasyon yapıldı. Ortalama kiralama süresi ise 4 gün, ortalama sepet tutarı ise 980 TL oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.