Sağlık alanında faaliyet gösteren SafelyYou, Omega Healthcare Investors liderliğinde 30 milyon dolar yatırım aldı

Yeni yatırım SafelyYou'nun faaliyet alanını genişletmek için kullanılacak. Şirketin toplam yatırım miktarı, 11 yatırımcıdan aldığı toplam yatırım miktarı yaklaşık 70 milyon dolara çıktı. 
Sağlık alanında faaliyet gösteren SafelyYou, Omega Healthcare Investors liderliğinde 30 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz günlerde Berlin merkezli Lindera 6 milyon Euro'luk yatırım aldığını açıkladığını yazmıştık. Şirketin yeni gelen yatırımı, yurt dışına açılmak ve Ar-Ge yatırımları için kullanacağını söylemiştik. Lindera tarafından geliştirilen SturzApp adlı aplikasyonun yaşlı bireylerin düşme riskini  yüzde 20'ye kadar azalttığını kaydetmiştik.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre aynı alanda faaliyet gösteren SafelyYou, 30 milyon dolar yatırım aldı. Omega Healthcare Investors liderliğinde yapıldı. Diğer yatırımcılar arasında SCAN Group, Eclipse Ventures, Foundation Capital, Founders Fund ve Data Collective Venture Capital yer alıyor. Yeni yatırım şirketin faaliyet alanını genişletmek için kullanılacak. Şirketin toplam yatırım miktarı, 11 yatırımcıdan aldığı toplam yatırım miktarı yaklaşık 70 milyon dolara çıktı. 

Şirketin kurucusu ve CEO'su George Netscher, "Görevim, annemin ihtiyaç duyacağı bir şirket yaratmaktı" diyerek şirketi kurma motivasyonun ne olduğunu anlatıyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: "Bu teknolojinin bakım merkezleri tarafından hızla benimsenmesi kafa yaralanmalarını, kalça kırıklarını önlenmesine yardımcı olacak."

SafelyYou'nun geliştirdiği teknoloji, düşmeleri algılayan ve hasta bakıcıları uyaran bir kamera sistemi olarak tanımlanıyor.  Sistem bir kamera gibi çalışmanın dışında düşme belirtilerini not ediyor. 

2007 ve 2016 yılları arasında yaşlı yetişkinler için düşme ölüm oranları yüzde 30 arttı. Düşmeler için tıbbi maliyetler 2015 yılında 50 milyar dolardan fazlaydı. Düşme tespit ve önleme ürünlerine sahip diğer şirketler arasında Avustralya merkezli Spacetalk, Berlin merkezli Vayyar yer alıyor. Amazon Eylül ayında, bakıcıların yaşlı bireyleri kontrol ve uzaktan yardım etmelerine olanak tanıyan Alexa Together abonelik hizmetini duyurdu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.