HeyBuddy: konum odaklı spor arkadaşı ve eğitmen bulma uygulaması

iOS ve Android platformlarında yayınlanan HeyBuddy, hem spor yapmak isteyen hem de sosyalleşmek isteyenleri bir araya getiriyor. 
HeyBuddy: konum odaklı spor arkadaşı ve eğitmen bulma uygulaması

Daha sağlıklı bir yaşam için bir spor rutini oluşturmak istiyor ama bir türlü hayata geçiremiyor musunuz? Eğer siz de benim gibi, harekete geçmek için arkadaş ya da eğitmen desteğine ihtiyaç duyuyorsanız, HeyBuddy kullanıcıları arasında yerinizi alabilirsiniz. 

2020 Nisan ayında Alper Yıldız tarafından kurulan HeyBuddy, kişilerin yakının bulunan bir spor arkadaşına erişmesini sağlıyor. iOS ve Android platformlarında yayınlanan bu mobil uygulama, hem spor yapmak isteyen hem de sosyalleşmek isteyenleri bir araya getiriyor. 

Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ilgi duyulan sporları seçip, spor konusunda size yöneltilen kısa soruları cevaplıyorsunuz. Bu arada uygulamanın, içeri gerçek kişiler almak konusunda hassas olduğunu söyleyebiliriz, bu bağlamda ad soyad ve telefon numarası bilgileri istendiğini belirtelim. 

Bu aşamanın ardından haritadan üzerinden kişiselleştirilmiş spor etkinliklerini ve spor arkadaşı arayan kullanıcıları görüntüleyebiliyorsunuz. Harita üzerinde bulunan Yakındakiler sekmesi ise yakınınızda bulunan potansiyel spor arkadaşlarını keşfedebiliyorsunuz. 

Yakındakiler ekranında doğrudan soyadları paylaşılmıyor ancak kullanıcıların profiline girdiğinizde ad soyad bilgilerini açıkça görebiliyorsunuz. Daha önce hiç tanımadığınız birini "arkadaş" olarak ekleyeceğinizi ve bu kişilerle fiziksel ortamda görüşeceğinizi düşünürsek, kişi hakkında daha fazla bilgi edinmek süreci kolaylaştırıyor. 

Girişte spor hakkında sorulan sorular, profilinize otomatik olarak ekleniyor. Şu an için profilinize eklenen spor dallarını değiştirmek mümkün değil. Ancak, profilinize fotoğraf eklemek, hakkında kısmına ilgil alanlarınızı ve hedeflerinizi yazabilmek mümkün.

Son olarak sosyal ağlarınızı da profilinizde sergileyebileceğinizi belirtelim. Hatta "Etkinlik Oluştur" özelliğinden faydalanabilmek için profilinize sosyal ağ eklemeniz şart. Alper Yıldız, bu kuralı platformdaki kişilerin gerçekliğini korumak için oluşturduklarını belirtiyor. Aynı zamanda kullanıcılar arzu ederse sosyal ağlar üzerinden de mesajlaşabiliyor. Yine de uygulamanın yakın zamanda iOS ve Android uygulamalarında sohbet modülünü aktifleştirdiğini eklemekte fayda var. 

Eğitmen sekmesi ise henüz kullanıma sunulmuş değil. Ancak Alper Yıldız kısa süre içinde profesyonel sporcuları ve diyetisyenleri de sisteme dahil etmeyi planladıklarını ifade ediyor. Yıldız, HeyBuddy kullanıcılarının spora ve uzman bilgisine ulaşmasını kolaylaştırmayı hedeflediklerini dile getiriyor. Bununla beraber girişim 2 farklı gelir modeline odaklanıyor. Ekip, antreman ve diyetisysen danışmanlıkları ve birebir online danışmanlıklar üzerinden yüzde 25 komisyon almayı planlıyor. 

HeyBuddy'nin son 5 ay içinde 4 bin kullanıcı sayısına ulaştığını belirtelim. Bu süreçte uygulama içinde yaklaşık 2 bin arkadaşlık gerçekleşti. Birçok yeni özellik üzerinde çalıştıklarını söyleyen Alper Yıldız, bir yatırım turu başlatacaklarını da belirtiyor.

3 gün önce Product Hunt lansmanı gerçekleştiren HeyBuddy, 200'den fazla Upvote aldı. Girişimin değerlendirmelerini okumak ya da ürünü değerlendirmek için siz de Product Hunt'ı kullanabilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.