Toplu taşıma çözümleri geliştiren yazılım şirketi Via, 130 milyon dolar yatırım aldı

Araçlar için isteğe bağlı toplu taşıma çözümleri geliştiren New York merkezli yazılım şirketi Via, Janus Henderson'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 130 milyon dolar yatırım aldı.
Toplu taşıma çözümleri geliştiren yazılım şirketi Via, 130 milyon dolar yatırım aldı

Araçlar için isteğe bağlı toplu taşıma çözümleri geliştiren New York merkezli yazılım şirketi Via, Janus Henderson'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 130 milyon dolar yatırım aldı. Tura BlackRock, ION Crossover Partners, Koch Disruptive Technologies ve mevcut yatırımcı Exor katıldı. Şirketin değerlemesi ise bu turdan sonra 3.3 milyar dolara ulaştı.

2012 yılında Daniel Ramot ve Oren Shoval tarafından hayata geçirilen Via, araçlar için isteğe bağlı toplu taşıma çözümleri geliştiren ve sağlayan bir şirket. Via, toplu taşımayı, düzenlenmiş güzergahlar ve zaman çizelgeleri sistemi ile tamamen dinamik, isteğe bağlı bir ağa dönüştürüyor. Via'nın mobil uygulaması, aynı yöne giden yolcuları birbirine bağlayarak yolcuların premium bir aracı sorunsuz bir şekilde paylaşmalarına yardımcı oluyor.

Platform, Mercedes-Benz Vans, ViaVan iş birliği ile ABD'de ve Avrupa'da faaliyet gösteriyor. Via'nın teknolojisi, toplu taşıma acenteleri, özel transit operatörleri, taksi filoları, özel şirketler ve üniversiteler ile ortak projeler aracılığıyla dünya çapında kullanılıyor.

Via'nın şu anda iki farklı hizmeti bulunuyor. Bunlardan ilki yukarıda bahsettiğimiz toplu taşıma hizmeti iken diğeri de şehirlere, ulaşım yetkililerine, okul bölgelerine ve üniversitelere kendi servislerini kurmaları için sattığı temel yazılım platformu. Yani bu yazılımı Via'dan satın alan kurumlar kendi servis ağlarını oluşturabiliyor. 

Via, an itibarıyla 950 kişilik ekibiyle hizmet veriyor. Şirketin yazılım platformu ise Los Angeles metrosu da dahil olmak üzere 500'den fazla ortak tarafından kullanılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.