Sıcaklık kontrollü akıllı kupa girişimi Ember 23,5 milyon dolar yatırım aldı

Ember, yeni gelen yatırımı Ar-Ge merkezi inşa etmek için kullanacak. Amaç, ürünü geliştirerek diğer ülkelerdeki varlığını artırmak.
Sıcaklık kontrollü akıllı kupa girişimi Ember 23,5 milyon dolar yatırım aldı

Akıllı küçük ev aletlerinin zaman ve hız kazandırdığı bir gerçek. Bu ürünler, özellikle teknolojik gelişmeler kapsamında bu cihazların boyutlarının küçülmesi ve ucuzlaması ile geniş bir kitlenin ihtiyaçlarını karşılıyor. Bugün edindiğimiz bilgilere göre sıcaklık kontrollü akıllı kupa girişimi Ember 23,5 milyon dolar yatırım aldı.

Tur, Singapur merkezli EDBI ile Foxconn'un yan kuruluşu GOLDTek tarafından yönetildi. Şirket, yeni gelen yatırımı Ar-Ge merkezi inşa etmek için kullanacak. Amaç, ürünü geliştirerek diğer ülkelerdeki varlığını artırmak. Ember'in üst düzey yöneticilerinden Jim Rowan ise şirketin geçen seneye göre yüzde 76 büyüdüğünü söyledi. Gelecek sene personel sayısını artırmak istediklerini kaydetti. 

Kurucu ve grup CEO'su Clay Alexander yaptığı açıklamada ise “Bugüne kadar Ember, sıcaklık kontrolü, veri ve bağlantıyla ilgili 129'dan fazla onaylanmış patente sahip. Bu ek sermaye özellikle sağlık ve bebek besleme alanında üreteceğimiz teknolojiyi hayata geçirmede etkili olacak” diye söyleyerek sağlık sektörüne dair hedeflerini açıkladı.

2016 yılında kurulan şirket, ilk ürününü  dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks'a vermiş. İlk altı haftada bu satışta 110 bin ürün satılmış. Clay Alexander, kendisi için kahveyi sıcak içmenin önemli bir şey olduğunu ifade ediyor. Alexander sözlerine şirketi kurma fikrini nasıl bulduğunu anlatarak  şöyle devam ediyor: "2009 yılında bir sabah mutfakta eşimle kahvaltı ederken tabağımdaki omlet soğudu. Bunun üzerine 21'inci yüzyılda en azından tabağımın yemeğimi uygun bir sıcaklıkta tutabilmesi gerektiğini düşündüm.”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.