Makine öğrenimi sadece kişiselleştirmede değil, farklı pazarlama fonksiyonlarında da öne çıkacak

Yapay zeka algoritmaları sadece daha hedefli strateji geliştirmek ya da müşteriye özel teklif sunmak üzerine çalışmıyor. Kaliteli veri setleri ile birleşen sistemlerin, tüm ekipleri etkileyecek amaçları daha kolay hayata geçirmesi bekleniyor.
Makine öğrenimi sadece kişiselleştirmede değil, farklı pazarlama fonksiyonlarında da öne çıkacak

Müşterilerin alışkanlıkları değiştikçe müşteri deneyimi ve buna bağlı olarak yapılan aktivitelerin de dinamiği değişim gösteriyor. Değişen müşteri alışkanlıklarına uyum sağlamak için de geliştirilen algoritmalarda yapay zeka ile desteklenmiş sistemlerin daha sıklıkla kullanıldığını biliyoruz. Rekabette de öne geçmekte etkisi olduğu söylenen makine öğrenimi bazlı algoritmalar doğru veri seti ile eşleştirildiğinde markalar için ölçülebilir hedefler de sunmakta. 

Makine öğreniminin etkili işlemesi için gerekli olan kriterler arasında üst sıralarda yer alan veri setleri pazarlama ve medya ekiplerinin birlikte strateji oluşturması için olmazsa olmazken farklı deneyimlere sahip ekiplerin de benzer veri setlerine erişimi olması, aynı bakış açısı ile konuşmak için sağlanması gereken etkenlerden. Bir algoritmanın sadece içerdiği veri kadar doğru olduğunu düşündüğümüzde istenen modeli kurmak için doğru veri setlerinin ilgili ekipler tarafından tanımlanmış olması mutlaka gerekiyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.