Birleşik Arap Emirlikleri, federasyonun 50. yılını kutlamak için NFT formatında posta pulu üretti

Birleşik Arap Emirlikleri Posta Operatörü, federasyonun 50. yılını kutlamak için NFT formatında posta pulu üretti. 2 Aralık'ta görücüye çıkacak olan koleksiyon, aslında fiziksel koleksiyonun dijital edisyonları olarak tasarlandı.
Birleşik Arap Emirlikleri, federasyonun 50. yılını kutlamak için NFT formatında posta pulu üretti

Devletler de dahil olmak üzere dünya çapında resmi kurumların, tarihsel niteliğe sahip bazı özel günleri ve yıldönümlerini kutlamak için o güne özel posta pulu ve para basımı yaptığını hepimiz biliyoruz. Birleşik Arap Emirlikleri ise bu eylemi bir adım ileri taşıyor. Birleşik Arap Emirlikleri Posta Operatörü, federasyonun 50. yılını kutlamak için NFT formatında posta pulu üretti.  

Emirates Posta Grubu (EPG), Orta Doğu ve Kuzey Afrika' daki dijital pul koleksiyonu üreten ilk posta kurumu oldu. 2 Aralık'ta görücüye çıkacak olan koleksiyon, aslında fiziksel koleksiyonun dijital edisyonları olarak tasarlandı. Bu koleksiyonu, fiziksel pulların dijital ikizi olarak tanımlayabiliriz. 

Koleksiyonun detayları

Koleksiyonda toplamda 4 pul yer alıyor. Fiziksel pulları alan kişiler, pulun üzerindeki QR kodu taratarak dijital ikizleri satın alabilecek. Plların üzerindeki kriptografik NFC çip ise kimlik doğrulamasında kullanılacak. Söz konusu dijital ikizi blok incirde aktive etmek için kullanıcıların QR kodu taramasının şart olduğunu ekleyelim. 

EPG CEO'su Abdulla Mohammed Alashram, NFT pulların, şirketin blok zincir odaklı kapsamlı stratejisinin sadece küçük bir parçası olduğunu dile getiriyor. Alashram, Covid-19 döneminde operasyonları geliştirmek ve rekabette elini güçlendirmek için blok zincir teknolojilerini iş akışına nasıl edebileceklerini araştırdıklarını belirtiyor. Açıklamalara göre, şirket önümüzdeki dönemde de dijital pullar yayınlamaya devam edecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.