Apple Music, 2021'in en çok dinlenenlerini açıkladı

Apple Music'te bu sene en çok dinlenen şarkılar ve şarkıcılar açıklandı; aynı zamanda Apple, 2021'deki en iyi sanatçıları, üçüncü kez düzenlenen Apple Müzik Ödülleri kapsamında ödüllendirdi.
Apple Music, 2021'in en çok dinlenenlerini açıkladı

Yıl sonuna doğru yaklaşırken birçok platform 2021'e dair merak edilen verileri paylaşmaya başladı. Bizler Spotify'ın "Wrapped" listelerini beklerken ilk hamle Apple Music'ten geldi. Dünyanın en popüler müzik streaming platformlarından biri diyebileceğimiz Apple Music'te bu sene en çok dinlenen şarkılar ve şarkıcılar açıklandı; aynı zamanda Apple, 2021'deki en iyi sanatçıları, üçüncü kez düzenlenen Apple Müzik Ödülleri kapsamında ödüllendirdi.

Açıklanan bilgilere göre 2021'in en çok dinlenen şarkısı K-pop grubu BTS'in "Dynamite" şarkısı oldu. Onu Olivia Rodrigo'nun "drivers licence" şarkısı ve Ariana Grande'nin "positions" şarkısı izledi. 2021'de en çok okunan şarkı sözlerinde ilk sırayı yine Olivia Rodrigo'nun "drivers licence" şarkısı aldı. Onu aynı sanatçının "good 4 u" şarkısı izledi. Üçüncü sırada ise Yuuri'nin "Dried Flower" şarkısı yer aldı. 

Türkiye'de en çok dinlenen şarkı Sefo'nun Bilmem Mi adlı parçası olurken onu EDIS'in Martılar ve Madrigal'in Seni Dert Etmeler adlı parçaları izledi. Dördüncü sırada UZI'nin Krvn adlı parçası ve beşinci sırada Ezhel'in Allah'ından Bul parçası yer aldı.

Titreşimleri olumlu ve canlandırıcı tutmak, daha derin bir amaç duygusuna dokunmak ya da sadece bize dışarıda geçirdiğimiz harika bir geceyi hatırlatmak için olsun, çalışmayı seçtiğimiz müzik çok kişiseldir. Apple Music'in En İyi 100 2021: Fitness, 2021'de hangi parçaların sizi terletmenin püf noktası olduğuna kapsamlı bir bakış. Tüm Apple Music Fitness çalma listelerimizden ve Fitness+ eğitmen ekibinin Studio Series aracılığıyla programladıkları verileri derleyerek hazırlanan bu listeler yılın en çok çalınan yüksek enerjili müziğini temsil ediyor.

Hatırlarsanız Apple, çalan müziği saniyeler içinde bulmamıza yardımcı olan Shazam uygulamasını 2018 yılında, 400 milyon dolara satın almıştı. Şu anda Apple bünyesinde bulunan Shazam'da en çok aranan şarkılar da teknoloji devi tarafından açıklandı. Masked Wolf'un "Astronaut In The Ocean”ını keşfetmek için uygulamayı 11.7 milyon kişi kullandı. Avustralyalı hip-hop sanatçısının uyuyan hiti ilk olarak 2019'da yayınlanmış olabilir, ancak TikTok'ta viral olduktan sonra, 2021'de dünyadaki diğer tüm şarkılardan daha fazla Shazam aldı. The Weeknd, “Save Your Tears” için 8,5 milyon Shazam ile ikinci olurken, Ed Sheeran'ın “Bad Habits” adlı şarkısını 8,1 milyon kişi aradı.

Shazam kullanıcılarına 5 aya kadar ücretsiz Apple Music üyeliği

Bu arada hala Apple Music üyesi değilseniz Shazam’ladığınız bir parçayla beraber 5 aya kadar ücretsiz Apple Music üyeliğini hemen başlatabileceğinizi de hatırlatalım.

Türkiye'de en çok Shazam'lanan şarkılar

Türkiye'de en çok Shazam'lanan şarkılarda ise ilk sırada yine Masked Wolf'un Astronauts in the Ocean'ı yer alıyor. Onu yine TikTok ile bilinirliği artan Tesher'ın Jalebi Baby şarkısı izliyor. Üçüncü sırada CJ'nin Whoopty adlı şarkısı yer alırken onu Witt Lowry ft. Ava Max'in Into Your Arms şarkısı ve ikilem'in Bir Sebebi Var şarkısı izliyor.

Apple, aynı zamanda düzenlediği ödüller kapsamında 2021'in en iyi sanatçılarını da ödüllendirdi. Apple, The Weeknd’i Yılın Küresel Sanatçısı seçti, Olivia Rodrigo ise Yılın Çıkış Yapan Sanatçısı, Yılın Albümü ve Yılın Şarkısı ödülünü kazandı. Fransa’da yılın sanatçısı Aya Nakamura, Almanya’da yılın sanatçısı RIN, Japonya’da yılın sanatçısı OFFICIAL HIGE DANDISM, Rusya’da yılın sanatçısı Scriptonite ve Afrika’da yılın sanatçısı Wizkid oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.