Kullanıcılar tarafından üretilen videolu içerikler alışveriş yolculuğunda daha çok etki yaratıyor

Videolu içeriklere ilgi sadece OTT tarafında değil, alışveriş aşamasında da artıyor. Özellikle kullanıcıların oluşturduğu içeriklerin güven yaratması açısından önemli olduğu düşünülüyor.
Kullanıcılar tarafından üretilen videolu içerikler alışveriş yolculuğunda daha çok etki yaratıyor

Online alışveriş her geçen gün daha standart hale gelirken perakendeciler ve markalar yığından sıyrılmak için farklı yollar aramaya başladı. Uygulama içine eklenen oyunlar, günlük hediyeler gibi ekstra özelliklerle birlikte hem kullanıcılar hem de marka elçileri tarafından hazırlanan videolar da müşteri tercihinde önemli rol oynamakta. 

Sadece ürünlerle ilgili bilgi edinmek için değil, yeni bir şeyler keşfetmek ya da eğlenceli vakit geçirmek için de videolu içerikleri takip ediyor. Markalar da eskisi kadar deneme yapılmayan son dönemlerde ürünlerini tanıtmak, farklı ürünlerle birlikte nasıl kullanıldığını anlatmak ya da yorumlarla desteklemek için de bu yöntemi sıklıkla kullanmakta. Hatta bu sayede hem conversion hem de tıklama oranlarının arttığına dair veriler de söz konusu.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.