Kripto para borsası FTX Türkiye'ye açılıyor

Değerlemesi 25 milyar dolara ulaşan FTX, Türkiye'ye açıldığını duyurdu. NFT Pazaryeri ve ABD operasyonundan öne çıkan veriler ile FTX'i yakından tanıyalım.
Kripto para borsası FTX Türkiye'ye açılıyor

Bahama merkezli kripto para borsası FTX, Türkiye'ye açıldığını duyurdu. Mayıs 2019'da Sam Bankman-Fried tarafından kurulan FTX, Kasım başında üçüncü çeyrek raporuyla gündeme gelmişti. Sequoia'nın da dahil olduğu B serisi kapsamında Temmuz ayında toplamda 900 milyon dolar yatırım alan FTX, değerlemesini 10 milyar dolara taşımıştı. 

Böylece decacorn ünvanını kazanan şirketin, bu ünvanla yetinmediğini belirtelim. FTX, B serisini yatırım turunu ekim ayında 420.7 milyon dolar yatırım ile devam ettirdi. Bu turla beraber şirketin değerlemesi de 25 milyar dolara ulaştı.

Üçüncü çeyrek raporundan öne çıkan veriler 

FTX'in ABD operasyonu ise göz kamaştıran üçüncü çeyrek raporuyla dikkat çekiyor. FTX.US'in günlük işlem hacmi Eylül ayında yüzde 512 artış gösterdi. FTX.US'in işlem hacminin zirveye ulaştığı tarih ise 807 milyon dolarlık işlem haciminin görüldüğü 7 Eylül oldu. FTX.US, ABD kripto piyasasının yüzde 5'ini oluşturuyor. 

FTX NFT pazar yeri 

Şirketin Eylül ayında FTX ve FTX.US ürünlerinde NFT pazar yerini kısıtlı özelliklerle yayına aldığını belirtelim. Şirket ekim ayında yaptığı bir açıklama ile NFT pazar yerine yeni özellikler ekleyeceğini duyurdu. Açıklamaya göre FTX NFT pazaryeri Solana blok zincirini, Solana tokenlarını daha fazla destekleyecek. Ayrıca pazaryeri, Ether tokenları ile entegre olacak. Bu arada Sam Bankman-Fried'ın son dönemde Solana'yı destekleyen açıklamalar yaptığını eklemekte fayda var. 

Ekim sonunda LedgerX'i satın alan şirketin bir süre önce kripto para dünyasının sevilen uygulaması Blockfolio'yu da aldığını hatırlatalım. FTX'in Türkiye'ye açılmasını, ülkemizde kripto para pazarına olan ilginin bir göstergesi olarak yorumlayabiliriz. Sam Bankman-Fried'ın "Merhaba" yazdığı tweetin altına airdrop talebi bırakanlar da bunun en güzel örneği.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.