Satın alma kararını tetikleyen motivasyonun ana kaynaklarından biri hala çevre etkisi

Sosyal medya, dijital reklamlar ya da online mecralardaki hareketlere karşılık hala birçok müşteri satın alma kararını çevresinin etkisi ile veriyor.
Satın alma kararını tetikleyen motivasyonun ana kaynaklarından biri hala çevre etkisi

Alışverişçiler yeni ürün ve markalar konusunda tavsiye almak için çevrelerini birincil kaynak olarak göstermekte. 10 kişiden 3'ü ilk ağızdan ya da WOM aracılığı ile aldıkları bilgileri satın alma sürecinde en etkili kaynak olarak belirtirken, sosyal medya ve TV bu kaynağı takip etmekte. Pazarlama ekipleri ise bu konuda daha farklı görüşlere sahip - dijital reklamlar ile sosyal medyanın bilgi alma ve satın almaya yönlendirme konusundaki etkisinin daha çok olduğunu düşünüyor. 

İlk ağızdan verilerin etkisi ölçülemediği için pazarlama ekiplerinin radarında değil ancak müşterileri bir ürünü araştırma konusunda harekete geçirmek ve satın almaya yönlendirmek konusunda yakınlarına güvenmekte. Bu elbette sosyal medya ile dijital ve ATL reklamların etkisini azaltmıyor ancak daha hızlı karar almak konusunda çevrenin etkisini yadsımak da ürünün etkisini görmek açısından mümkün değil. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.