Apple, Cüzdan uygulamasındaki dijital kimlik özelliğinin çıkış tarihini 2022'ye erteledi

ABD'li Apple kullanıcılarının ehliyet, kimlik gibi belgelerini saklayabilecekleri, Apple'ın çok beklenen özelliklerinden biri olan dijital kimliğin çıkış tarihi 2022'ye ertelendi.
Apple, Cüzdan uygulamasındaki dijital kimlik özelliğinin çıkış tarihini 2022'ye erteledi

ABD'li Apple kullanıcılarının ehliyet, kimlik gibi belgelerini saklayabilecekleri, Apple'ın çok beklenen özelliklerinden biri olan dijital kimliğin çıkış tarihi 2022'ye ertelendi. İlk olarak MacRumours'ın fark ettiği üzere Apple'ın iOS 15 resmi sitesi, bir süre önce sessiz sedasız güncellenmişti. Bu güncellemeye göre de dijital kimlik özelliğinin çıkış tarihinin ertelenmiş olduğu bilgisine ulaşıldı. 

Özelliği ilk olarak WWDC 2021'de duyuran Apple, dijital kimliğin tüm ABD'de aktif olarak kullanılabilmesi için çalışıyor. Şirket, özelliği 2021'in sonlarında piyasaya sürmeyi planlamış ve Arizona ile Georgia'nın bu özelliği sunan ilk eyaletler olacağını bile söylemişti. Connecticut, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma ve Utah da dijital kimliği desteklemeyi planlayan eyaletler arasında yer alıyor. Görünüşe göre, ABD havaalanlarındaki belirli TSA güvenlik kontrol noktaları da Cüzdan uygulamasında dijital kimlikleri kabul etmeye başlayacak.

Wallet, yani Cüzdan uygulaması doğrudan iPhone'unuzda bulunuyor. Kredi ve banka kartlarınızı, toplu taşıma kartlarınızı, biniş kartlarınızı, biletlerinizi, araba anahtarlarınızı ve daha fazlasını tek bir yerde güvenle sakladığınız bir yer olarak karşınıza çıkıyor ve bunların tümü iPhone veya Apple Watch ile entegre şekilde çalışıyor, böylece yanınıza daha az şey alabiliyorsunuz.

2022'de özelliğin aktivasyonu ile artık Apple Cüzdan içinde kimlik bilgileri de bulunabilecek. Yani yanınızda telefonunuz ya da Apple Watch'unuz olduğu sürece kimlik taşımanız dahi gerekmeyecek, lakin burada regülasyonları da göz önünde bulundurmak gerekebilecek. 

Apple'ın dijital kimlik özelliğinin Türkiye'de veya diğer ülkelerde aktif edilip edilmeyeceği ise henüz belli değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.