Eren ve Fatih Özmen'in kurduğu uzay teknolojilerine odaklanan Sierra Space, 1,4 milyar dolar yatırım aldı

Sierra Space tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, 1,4 milyar dolar yatırım aldı. Alınan 1,4 milyar dolarlık yatırımın ardından ise Sierra Space'ın şirket değerlemesi 4,5 milyar dolara ulaştı.
Eren ve Fatih Özmen'in kurduğu uzay teknolojilerine odaklanan Sierra Space, 1,4 milyar dolar yatırım aldı

Teknoloji sektörünün geleceği olarak görülen alanların başında yer alan uzay teknolojileri her geçen gün yeni bir gelişme ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Sierra Nevada Corporation'a bağlı olarak hizmet veren bir girişim olan Sierra Space, yeni bir yatırım aldı.

Sierra Space tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, 1,4 milyar dolar yatırım aldı. Alınan 1,4 milyar dolarlık yatırımın ardından ise Sierra Space'ın şirket değerlemesi 4,5 milyar dolara ulaştı. 1,4 milyar dolarlık yatırım General Atlantic, Coatue ve Moore Strategic Ventures'ın ortak liderliğinde gerçekleşti. BlackRock ve AE Industrial Partners'ın 1,4 milyar dolarlık yatırım turuna katıldıklarını da ekleyelim.

Eren Özmen ve Fatih Özmen tarafından kurulan Sierra Nevada Corporation'a bağlı olarak 2021 yılında kurulan Sierra Space, şu an için iki proje üzerinde çalışıyor. 1000'i aşkın çalışana sahip olan Sierra Space'in CEO koltuğunda ise Tom Vice bulunuyor.

Şirketin üzerinden çalıştığı projelerden ilki düşük dünya yörüngesine kargo ulaştırmak için geliştirilen Dream Chaser uzay aracı. Sierra Space'in üzerinde çalıştığı ikinci proje ise Jeff Bezos'un Blue Origin firması ile birlikte geliştirilen Orbital Reef uzay istasyonu.

Alınan 1,4 milyar dolarlık yeni yatırımın büyük bir kısmının Dream Chaser'ın geliştirilmesi için kullanılması hedefleniyor. Sierra Space tarafından aktarılan bilgilere göre Dream Chaser'ın tek bir uzay aracı olmadığını uzay araçlarından oluşan bir ürün grubu olduğunu da ekleyelim.

Dream Chaser'ın kargo versiyonunun 2022 yılında ilk kez NASA için Uluslararası Uzay İstasyonuna fırlatılması planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.