PayHawk, 112 milyon dolar yatırım aldı

İşletmeler için finansal yönetim çözümü sunan şirketin değerlemesi bu yatırım ile birlikte 570 milyon dolara ulaştı. Payhawk'un işlem hacmi ise Nisan ayından bu yana yüzde 663 artış gösterdi.
PayHawk, 112 milyon dolar yatırım aldı

İşletmeler için finansal yönetim çözümü sunan Payhawk, B serisi yatırım turunda 112 milyon dolar yatırım aldı. Greenoaks liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna QED Investors ve Earlybird Digital East gibi girişimin mevcut yatırımcıları da katıldı. Şirketin değerlemesi bu yatırım ile birlikte 570 milyon dolara ulaştı. 

Girişimin faaliyet alanı

Hristo Borisov, Konstantin Dzhengozov ve Boyko Karadzhov tarafından kurulan Payhawk, işletmelerin iş akışında gerçekleşen finansal harcamalar için çözümler sunuyor. Şirketler, belirlenen bir IBAN üzerinden Payhawk hesabını, banka hesabına bağlayabiliyor. Böylece, Payhawk hesabı ile para yatırma ya da çekme işlemleri gerçekleştirilebilirken, ödeme süreçlerinde de sanal ve fiziksel kartlardan yararlanabiliyorsunuz. 

Bu arada şirketler, çalışanlar için de kart çıkarabiliyor. Çalışanlar ödeme ve onay süreçlerinde mahsuplaşmak yerine, doğrudan şirket kartı olarak konumlanan Payhawk'u kullanabiliyor. 

Payhawk ile Euro ve dolar para birimlerinde değişim ücreti ödemenize gerek kalmıyor. Ancak diğer para birimlerinde yaklaşık yüzde 2'lik bir işlem ücreti mevcut. 

ERP sistemleriyle entegre olabilen Payhawk, fatura ödemelerini üstlenerek; şirket içi satın alma süreçlerinde çalışanların üzerindeki yükü hafifletiyor. 

Girişimin öne çıkan verileri 

2021'in Nisan ayında gerçekleşen A serisinde 20 milyon dolar alan Payhawk, Londra, Sofya, Berlin ve Barselona'daki ofisleri üzerinden faaliyet gösteriyor. Yine de şirket, dünyanın her yerinden müşterilere sahip. Şirket Avrupa'daki 27 ülkeye hizmet verdiğini belirtiyor. Payhawk'un işlem hacmi ise Nisan ayından bu yana yüzde 663 artış gösterdi. İşlem hacmi ile birlikte şirketin gelirlerini artırdığını da söylemek mümkün. 

Girişimin gelecek planları

Şirketin müşterileri ağırlıklı olarak Birleşik Krallık, Almanya, Belçika, İspanya, Hollanda ve Lüksemburg'da yer alıyor. Bu yeni yatırım ile birlikte Payhawk, ABD'nin yanı sıra Hollanda, Avustralya ve Singapur'da da ofis açmayı planlıyor. Bununla beraber sınır ötesi işlemler özelliğini yayına almayı planlayan girişim, önümüzdeki dönemde kredi kartı ile şirketlere yeni imkanlar sunmaya devam edecek. Şirketin kendine farklı kıtalarda genişleme planı çizdiğini söyleyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.