Güvenlik açıklarına karşılık müşteriler aynı perakendeciler alışveriş yapmaya devam etmekte

Son dönemlerde sayısı artan güvenlik açıkları müşterileri eskiden olduğu gibi endişelendirmemekte. Bununla birlikte kendi içinde önlemler alan müşterilerin bu hissiyatının sürekli devam etmemesi de büyük bir olasılık.
Güvenlik açıklarına karşılık müşteriler aynı perakendeciler alışveriş yapmaya devam etmekte

Online alışverişçiler güvenlik açıklarına karşılık birçok durumda alışveriş yaptıkları perakendeciden yine de ürün ve hizmet satın almaya devam edeceğini belirtmekte. İndirim ve sene sonu dönemleri yaklaştıkça hacmi artan online alışverişin güvenlik risklerine karşılık sağladığı kolaylık, müşterilerin bu şekilde alışveriş yapmalarında bir engel teşkil etmiyor. 

Ekim ayında yapılan bir araştırmaya göre 10 kişiden 9'u online alışveriş risklerinin farkında olduğunu belirtirken sadece %25'lik bir kesim güvenlik açığı nedeniyle bu şekilde alışveriş yapmayı bırakacağını söylüyor. Müşterilerin kendilerini güvende hissetmek için açık alandaki ağlara bağlı haldeyken alışveriş yapmama, dijital cüzdan kullanma ya da iki aşamalı doğrulama kullanma gibi yolları benimsedikleri görülmektedir. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.