Yapay zeka destekli arama uygulamaları oluşturulmasına olanak sağlayan Jina AI, 30 milyon dolar yatırım aldı

Açık kaynaklı neural arama şirketi olarak faaliyet gösteren Berlin merkezli Jina AI, Canaan Partners tarafından yönetilen A Serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka destekli arama uygulamaları oluşturulmasına olanak sağlayan Jina AI, 30 milyon dolar yatırım aldı

Açık kaynaklı neural arama şirketi olarak faaliyet gösteren Berlin merkezli Jina AI, Canaan Partners tarafından yönetilen A Serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı. Tura Mango Capital, GGV Capital, SAP.iO ve Yunqi Partners katıldı. Yeni yatırımla birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktardı 39 milyon dolara ulaştı.

Han Xiao ve Xuanbin He tarafından 2020 yılında hayata geçirilen Jina AI, yapay zeka ve derin öğrenme ile desteklenen bulutta yerel arama sağlayan bir neural arama şirketi. Şirketin hedefi ise işletmeler ve geliştiriciler için herkesin yüksek kullanılabilirlik ve ölçeklenebilirlik ile her türlü veride bilgi aramasını sağlayan açık kaynaklı bir sinirsel arama ekosistemi oluşturmak. 

Jina AI'nın GitHub üzerinde açık olarak inşa edilen ana projesi Jina ile kullanıcılar, birkaç saat içinde derin öğrenmeyle desteklenen, hızlı bir veri akışı gerektiren iş ortamlarına uygun, bulutta yerel bir sinir arama çözümü oluşturabiliyor. Şirket kısa süre önce, kullanıcıların bir sinirsel arama sistemini işletmelerinin benzersiz ihtiyaçlarına göre ayarlamasına olanak tanıyan Finetuner adlı başka bir ürünü de piyasaya sürdü.

Jina AI, binin üzerinde bir geliştirici topluluğuna sahip. Jina, oyun içeriği üretimi için üç boyutlu varlıklar, e-ticaret sitelerindeki görüntüler ve soru-cevap sohbet robotu gibi çeşitli kullanım durumları için sinirsel arama uygulamalarının oluşturulmasını sağlıyor. 

Açık kaynaklı Jina projesinin ise yaklaşık 200 harici katılımcısı var ve şirket, proje çevresinde aktif bir Slack topluluğuna da ev sahipliği yapıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.