Spotify, albümleri karışık modda dinleme özelliğini kaldırdı

Spotify'da artık albüm görünümünde "Oynat" düğmesine bastığınızda şarkılar sırayla çalınacak. Sadece alt menüde bulunan buton ile şarkıları karışık dinleyebileceğiz.
Spotify, albümleri karışık modda dinleme özelliğini kaldırdı

Dünyanın en popüler müzik streaming platformlarından biri diyebileceğimiz Spotify, şarkıları karıştırarak, yani shuffle modda dinleyenleri üzecek bir güncelleme yaptı. Platform, albümler için karışık dinlemek özelliğini rafa kaldırdı, ancak çalma listelerini karışık olarak dinleyebiliyorsunuz. 

Oldukça kısa bir süre önce Spotify'da bir albümü görüntülerken, "Oynat" düğmesinin içinde küçük bir karıştırma simgesi görüyorduk. Bu da Spotify'ın albümün şarkılarını rastgele bir sırayla çalmaya başlayacağını gösteriyordu, ancak albümü baştan sona dinlemek için ilk şarkıya tıklamak ve albümün o şekilde akmasını beklemek gerekiyordu. Özetle Spotify çalma düğmesindeki karıştırma özelliğini kaldırdı ama diyelim ki bir albümü dinlemeye başladınız, yine de en altta bulunan shuffle simgesine tıklayarak tüm albümü karışık modda dinleyebiliyorsunuz. Kısacası Spotify'ın yaptığı aslında en üstteki shuffle butonunu kaldırmak. 

Artık albüm görünümünde "Oynat" düğmesine bastığınızda şarkılar sırayla çalınacak. Ancak yukarıda bahsettiğim gibi özelliği kullanabilmek isriyorsanız premium aboneliğinizin olması gerekecek.  Bu sayede tek bir parçayı görüntülerken “Karıştır” simgesine geçiş yaparak karıştırma modunu etkinleştirebileceksiniz.

Şarkıcı Adele, albümlerin birer hikaye anlattığını ve karışık modda dinleme özelliğinin bu hikayeyi yok ettiğini söyledi. Spotify da bu kararı Adele'in bu düşüncesinden sonra aldı. Zira Adele, albümlerin belirli bir sırayla dinlenmesi gerektiğini öne sürerek Spotify'dan bu özelliği değiştirmesini istemiş gibi görünüyor. Şarkıcı, değişiklikten sonra Spotify'a teşekkür etmek için bir tweet gönderdi. Spotify, Adele'in tweetine "Her şey senin için" şeklinde yanıt verdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.