İngiltere'de gelecek yıldan itibaren yeni inşa edilen tüm ev ve ofislerde elektrikli araç şarj cihazları bulunacak

Bı kapsamda hedef; insanların EV araçlarına daha kolay geçmesini sağlamak ve her yıl 145 bin yeni şarj noktası eklemek.
İngiltere'de gelecek yıldan itibaren yeni inşa edilen tüm ev ve ofislerde elektrikli araç şarj cihazları bulunacak

Bilindiği üzere dünya genelinde elektrikli araçlar (EV); karbon emisyonlarında büyük ölçüde azaltmak için bir seçenek olarak görülüyor. İngiltere, 2030’dan itibaren benzinli ve dizel araçların yasaklamayı hedef koymuş. Hatta geçen yıl bu kapsamda İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 2040 olarak gösterilen içten yanmalı motorlu araçların satışlarının yasaklanmasını 10 yıl geriye çeken yasayı onaylamıştı. Bugün bu konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

İngiliz Hükümeti, 2022'den itibaren yeni inşa edilen tüm evlerin ve ofislerin elektrikli araç şarj cihazları içermesi gerektiğini duyurdu. İnsanların EV araçlarına daha kolay geçmesini sağlamayı planlayan hükümetin hedefi her yıl 145 bin yeni şarj noktası eklemek. Yapılan basın açıklamasına göre şarj noktalarının hazır olması araç şarj etmeyi benzinli veya dizel araca yakıt ikmali yapmak kadar kolay hale getirecek.  

Şimdiden 250 binden fazla şarj noktasının kurulmasını desteklendiğini belirtildi. Daha önce de ülkenin elektrikli araç şarj altyapısı inşa etmek için 500 milyon sterlin (yaklaşık 660 milyon dolar) harcamaya hazır olduğu açıklanmıştı.

Ayrıca geçtiğimiz aylarda Londra'daki hava kirliliğine sebep olan araçların kent merkezine girmesini engellemek için “Ultra Düşük Emisyon Alanı” (ULEZ) adı verilen uygulama başlatılmıştı. Bu uygulamanın amacı, şehrin merkezine günde 40 binden daha az aracın girmesini sağlamak ve Londra Belediyesi, kentteki zehirli emisyonu 2 yıl içinde yüzde 45 azaltmayı hedeflemekti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.