PC oyunları için mod geliştirilmesini sağlayan Overwolf, 75 milyon dolar yatırım aldı

Overwolf, D serisi yatırım turunda 75 milyon dolar yatırım aldı. 75 milyon dolarlık yatırım turu Andreessen Horowitz (a16z) liderliğinde gerçekleşti.
PC oyunları için mod geliştirilmesini sağlayan Overwolf, 75 milyon dolar yatırım aldı

PC oyunları için modlar geliştirilmesini sağlayan bir girişim olarak karşımıza çıkan Overwolf'un 52,5 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. 8 aylık dönemin ardından yeniden bir yatırım aldığını duyuran Overwolf, D serisi yatırım turunda 75 milyon dolar yatırım aldı.

75 milyon dolarlık yatırım turu Andreessen Horowitz (a16z) liderliğinde gerçekleşti. Alınan 75 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Overwolf girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 150 milyon dolara ulaştı. Girişimin değerlemesi ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Yatırım turuna Andreessen Horowitz'in haricinde ise girişimin eski yatırımcıları konumunda bulunan Griffin Gaming Partners, Insight Partners, Intel Capital, Liberty Technology Venture Capital ve Marker katıldı.

Alınan 75 milyon dolarlık yeni yatırım Overwolf'un oyunların içine modlar eklenmesine olanak tanıyan çözümü olan CurseForge Core'un geliştirilmesi için kullanılacak. Hatırlatmak gerekirse CurseForge Core çözümü geçtiğimiz Mart ayında alınan yatırım ile duyurulmuştu.

Overwolf, CurseForge Core ile modların oluşturmasını kolaylaştırmak için doğrudan oyunun kendisine entegre edilebilen bir SDK sunuyor. Sunduğu çözümler ile popüler oyunlara kolayca modlar eklenmesine olanak tanıyan Overwolf, 2009 yılında Alon Rabinovitz, Gil Or, Nir Finkelstein ve Uri Marchand tarafından kuruldu.

Overwolf tarafından aktarılan bilgilere göre platformun çözümleri ile geliştirilen oyun modları aylık 20 milyonu aşkın oyuncu tarafından kullanılıyor. İçerik üreticileri için önemli bir adım da atan Overwolf, Overwolf Creators isimli 50 milyon dolarlık yeni bir fon da duyurdu. Bu fon ile birlikte Overwolf'un içerik üreticilerinin desteklenmesi hedefleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.