200 milyon dolar yatırım alan Grammarly'nin değerlemesi 13 milyar dolara ulaştı

Yazma konusunda popüler bir otomatik düzenleme aracı olarak hizmet veren Grammarly, Baillie Gifford ve BlackRock tarafından yönetilen yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım aldı.
200 milyon dolar yatırım alan Grammarly'nin değerlemesi 13 milyar dolara ulaştı

Yazma konusunda popüler bir otomatik düzenleme aracı olarak hizmet veren Grammarly, Baillie Gifford ve BlackRock tarafından yönetilen yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım aldı. Yeni yatırım sonrasında şirketin değerlemesi 13 milyar dolara ulaştı. Şirket, aldığı yatırımı ürününü geliştirmek ve ekibini genişletmek için kullanacağını belirtiyor. 

Grammarly’nin ücretsiz hizmeti, yazım yanlışlarını, dil bilgisi hatalarını ve gereksiz kelimeleri tespit ediyor. Platformun ücretli sürümü ise, ek öneriler sunuyor ve intihalleri tespit ediyor. İş ve kurumsal katmanlar, çalışanların stil kılavuzlarıyla ve ortak bir marka sesiyle uyumlu kalmasına yardımcı oluyor. Paylaşılan bilgilere göre her gün yaklaşık 30 milyon kişi Grammarly kullanıyor.

2009 yılında, Dmytro Lider, Max Lytvyn ve Alex Shevchenko tarafından hayata geçirilen Grammarly, kullanıcıları iletişim kurma konusunda güçlendirmek için çalışıyor; birden fazla platform ve cihaz üzerinden ölçeklenen bir ürün oluşturuyor. Grammarly'nin ekibi, genişleyen kullanıcı tabanını desteklemek için büyüyor ve yazma asistanını kapsamlı bir iletişim ortağına dönüştürmeye devam ediyor. Grammarly'nin San Francisco, Kiev, New York ve Vancouver'da ofisleri bulunuyor. Bugün şirketin 600′den fazla çalışanı mevcut.

Grammarly'nin masaüstü uygulaması, Microsoft Office, Slack, Discord, Jira ve daha fazla uygulamaya entegre olabiliyor. Grammarly'nin global ürün müdürü Roy-Chowdhury, yeni masaüstü uygulamasının, hizmetin artık tarayıcı uzantılarıyla ilişkili teknik engelleri aşabildiğini söylüyor ve kullanıcıların yazdıkları her yerde en sık kullanılan yazma aracı olmayı hedeflediğini söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.