Tekne kiralama platformu Viravira, 2021 yılına dair verilerini paylaştı

2021 yılının yaz aylarına dair verilerini paylaşan Viravira, tekne tatilinde Göcek, Fethiye Bodrum, Bozburun ve Marmaris en çok tercih edilen lokasyonlarda başı çektiğini açıkladı.
Tekne kiralama platformu Viravira, 2021 yılına dair verilerini paylaştı

2017 yılında Tekne kiralama platformu olarak karşımıza çıkan Viravira'nın 2020 yılının yaz aylarına dair verilerini paylaştığını geçtiğimiz yılın Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise 2021 yılının yaz aylarına dair verilerini paylaşan Viravira, tekne tatilinde Göcek, Fethiye Bodrum, Bozburun ve Marmaris en çok tercih edilen lokasyonlarda başı çektiğini açıkladı.

Viravira'nın verilerine göre en çok kiralanan tekne tipi ise yüzde 47 ile gulet oldu. Guleti yüzde 25’le yelkenli, yüzde 17’yle motoryat ve yüzde 11’le katamaran takip ediyor. Viravira tarafından aktarılan bilgilere göre Türkiye’deki profesyonel tekne turizmi araç sayısı 5 bin 298 seviyesinde.

Viravira kullanıcıları sezon boyunca ortalama 5,4 günlük kiralamalar gerçekleştirdiler. Bir teknede tatil yapan ortalama kişi sayısı ise 7,2 kişi. Viravira platformunda 2021 yazında gerçekleşen en pahalı kiralama ise 342 bin TL, en ucuz kiralama ise 2 bin 530 TL oldu. Ortalama sepet tutarı ise 48 bin TL.

41 ülkede 11 bin kiralık tekne ile hizmet veren Viravira'nın verilerine göre 2021 yılında sitenin kayıtlı kullanıcıları yüzde 125, platformda yer alan Türkiye'deki tekne sayısı yüzde 66 ve ziyaretçi sayısı ise yüzde 92 oranında arttı. 

Koronavirüs salgını ile başlayan tekne tatili trendinin artık alışkanlığa dönüşmeye başladığını belirten viravira.co CEO’su Baran Yıldırım, bu dönemde viravira.com’un yıllık ziyaretçi sayısının 1 milyon seviyesini geçtiğini ve yılı 1,2 milyon ziyaretçi ile kapatmayı planladıklarını da belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.