Elektrikli aracı şarj etme yerine batarya değişimine odaklanan Ample, yeni aldığı yatırımla unicorn seviyesine yükseldi

Elektrikli araçların en büyük handikapı şarj olurken bekleme süresi. Ample şarj etme yerine pili değiştirmenin daha hızlı olacağını savunan ve kanıtlayan şirketlerden biri.
Elektrikli aracı şarj etme yerine batarya değişimine odaklanan Ample, yeni aldığı yatırımla unicorn seviyesine yükseldi

The New York Times'ta yakın bir zamanda yayınlanan bir rapor, en çok satan elektrikli aracın artık araba olmadığını ortaya koyduğunu ve sanılanın aksine rakamlar, elektrikli bisiklet (e-bisiklet) satışlarının arabaların önüne geçtiğini gösterdiğini yazmıştık. Buna göre geçen sene ABD'de yarım milyon e-bisiklet satın alındığını söylemiştik. Elektrikli araçlar için bu rakam 231 bin olduğunu kaydetmiştik. 

Rakamların aksine elektrikli araçlar ve bu araçlara teknoloji üreten girişimler hala yatırımcıların odağında yer alıyor. Bugün edindiğimiz haberlere göre, elektrikli araçlar için batarya değiştirme teknolojisi geliştiren Ample, 30 milyon dolar yatırım aldı. The Blackstone Group ve Banco tarafından sağlanan yatırım turu ile birlikte şirketin toplam aldığı yatırım da 260 milyon dolara çıktı. Bu arada belirtelim geçen Ağustos ayı şirketin değerlemesi 890 milyon dolar idi. Yeni gelen yatırımla bu değerin 1 milyar doları aştığı tahmin ediliyor, yani şirket unicorn seviyesine yükseldi. 

Geniş kurucu ortak John de Souza, “Yakın gelecekte üretim, dağıtım ve destek işlevlerimizi genişletmemiz gerekecek. Gelecek yıl Avrupa'nın 7 ülkesine gitmeyi hedefliyoruz" diyerek şirketin yayılmayı hedeflediği coğrafyanın neresi olduğunu belirtiyor. Bu yılın başlarında Ample, Bay Area'daki birkaç yerde şirketin batarya değiştirme istasyonlarını kullanmak için Uber ile bir ortaklık kurdu. Ample ayrıca, New York City merkezli elektrikli araç kiralama şirketi  Sally ile bir ortaklık imzaladı.

Şirket, batarya değiştirme teknolojisini bireysel tüketiciler için de iyi bir çözüm olarak görüyor. Elektrikli araçlar için batarya değişimi oldukça önemli. Batarya sorunu ve şarj ile ilgili bütün sıkıntılar tamamen giderilirse bu alanda dünya genelinde büyük sıçrama bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.