6 yatırım firması, siber güvenlik yazılımı şirketi McAfee'yi 14 milyar dolara satın aldı

ABD'li özel sermaye şirketi Advent International liderliğindeki 6 firmalık bir konsorsiyumun, siber güvenlik yazılımı şirketi McAfee'yi 14 milyar dolara satın aldığı açıklandı.
6 yatırım firması, siber güvenlik yazılımı şirketi McAfee'yi 14 milyar dolara satın aldı

ABD'li özel sermaye şirketi Advent International liderliğindeki 6 firmalık bir konsorsiyumun, siber güvenlik yazılımı şirketi McAfee'yi 14 milyar dolara satın aldığı açıklandı. Anlaşmanın uzaktan çalışmaya geçiş ve siber saldırılardaki artışın antivirüs ve dijital güvenlik yazılımlarına olan talebi artırması sırasında yapılıyor olması, McAfee'ye neden böyle rekor bir fiyat biçildiğinin en önemli kanıtı. 

McAfee, 1987 yılında John McAfee tarafından kuruldu ve bilgisayar antivirüs yazılımıyla tanındı. Kurucu McAfee, 1994 yılında McAfee'den ayrıldı ve şirket, 2010 yılında Intel tarafından 7.68 milyar dolara satın alındı. 2014 yılında Intel, güvenlik yazılımı için McAfee marka adını kullanımdan kaldırdığını ve “Intel Security” olarak yeniden markalaştırdığını duyurdu.

McAfee, geçtiğimiz ekim ayında halka açık borsaya geri döndü ve yaptığı açıklamada, temmuz ayında kurumsal işini özel sermaye şirketi Symphony Technology Group'a 4 milyar dolara sattıktan sonra tamamen tüketici odaklı siber güvenlik şirketi olarak faaliyetlerine devam edeceğini açıkladı.

McAfee, son açıklanan bilgilere göre, 640 bin yeni aboneyle toplam 20 milyonun üzerinde aboneye ulaştı ve yıllık yüzde 24 artışla 491 milyon dolar net gelir bildirdi. 

Konsorsiyum, Advent International, Permira Advisers, Crosspoint Capital Partners, Canada Pension Plan Investment Board, GIC Private Limited ve Abu Dhabi Investment Authority'nin tamamına sahip olduğu bir yan kuruluşundan oluşuyor. Satın almaya liderlik eden şirketler ise Advent ve Permira olarak açıklandı. 

İşlemin bir parçası olarak, yatırımcı grubu, McAfee'ye özsermaye bazında yaklaşık 12 milyar dolar değerinde olan tamamı nakit bir anlaşmada, hisse başına 26 dolar karşılığında McAfee adi hisse senedinin tüm tedavüldeki hisselerini satın alacak. Mevcut anlaşmanın 2022'nin ilk yarısında kapanması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.