Netflix, oyunlarını App Store üzerinden kullanıcılarına sunacak

Bloomberg yazar Mark Gurman'ın paylaştığı bilgilere göre Apple'ın App Store kuralları Netflix'in oyunlarını direkt olarak kendi uygulaması içinde sunmasına engel olabilir.
Netflix, oyunlarını App Store üzerinden kullanıcılarına sunacak

Netflix'in oyun sekmesini tüm kullanıcılara açtığını geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık. Netflix tarafından aktarılan bilgilere göre ilk etapta Android platformu için gelen yeni özellik ilerleyen dönemlerde ise iOS platformu için de kullanıma sunulacaktı.

Bloomberg yazar Mark Gurman'ın paylaştığı bilgilere göre Apple'ın App Store kuralları Netflix'in oyunlarını direkt olarak kendi uygulaması içinde sunmasına engel olabilir. Hatırlatmak gerekirse Apple, benzer konular nedeniyle geçmişte bulut tabanlı oyun sistemi sunan firmalarla sorunlar yaşamıştı.

Gurman'ın aktardığı bilgilere göre App Store kurallarına takılmak istemeyen Netflix, geliştirdiği oyunları App Store üzerinden kullanıma sunarak Apple'ın kurallarının etrafından dolanmayı deneyecek. Kısacası Netflix'in oyunları uygulama içinden indirilebilir olmayacak

Oyunların indirilme kısmı diğer uygulama ve oyunalarda da olduğu gibi App Store üzerinden gerçekleşecek. Oyunlar indirildikten sonra oyunların başlatılması ise Netflix uygulaması içinden yapılabilecek. Netflix'in oyunlarının Android platformunda da benzer bir şekilde sunulduğunu da hatırlatalım.

Netflix'in oyunlarını yakın zamanda App Store'da görmemiz sürpriz olmayacaktır. Netflix'in oyunlarını kendi aboneliği altında kullanıcılara sunduğunu da hatırlatalım. Kısacası bu sistem dolaylı olarak da olsa Apple'ın Arcade sistemi ile rakip durumda diyebiliriz. Apple'ın bu oyunların sunulmasına nasıl tepki vereceğini ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.