Geliştiricilere konuşma zekası API'ları sunan Symbl.ai, 17 milyon dolar yatırım aldı

Geliştiricilere doğal insan konuşmalarını anlayabilecek uygulamalar geliştirmeleri için API'lar sunan Seattle merkezli Symbl.ai, Great Point Ventures tarafından yönetilen yatırım turunda 17 milyon dolar yatırım aldı.
Geliştiricilere konuşma zekası API'ları sunan Symbl.ai, 17 milyon dolar yatırım aldı

Geliştiricilere doğal insan konuşmalarını anlayabilecek uygulamalar geliştirmeleri için API'lar sunan Seattle merkezli Symbl.ai, Great Point Ventures tarafından yönetilen yatırım turunda 17 milyon dolar yatırım aldı. Tura Gutbrain Ventures, PBJ Capital, Crosscut Ventures ve Flying Fish Ventures da katıldı. 

Symbl.ai, geliştiricilerin ses, e-posta, sohbet ve sosyal medyadan konuşma verilerini almasına yardımcı oluyor ve önceden eğitim verilerine, uyandırma sözcüklerine veya özel sınıflandırıcılara ihtiyaç duymadan dil çevresinde anlayış ve bağlam sağlıyor. Yani aslında geliştiriciler için konuşma zekasına erişimi demokratikleştiriyor ve kolaylaştırıyor. Şirket, konuşma anlayışını oluşturmanın ve sürdürmenin karmaşıklığını ortadan kaldırmayı amaçlıyor. 

Symbl.ai, işletmelerin bu markalarla rekabet etmesine ve ürünlerinde düşük maliyetli ve laboratuvardan pazara daha kısa sürede farklı, yapay zekaya dayalı deneyimler oluşturmasına olanak tanıdığını söylüyor. Symbl.ai'ın teklifleri arasında konuşma analitiği, bağlamsal içgörüler, müşteri izleyici ve özetleme gibi özellikler bulunuyor. 

Şirketin sistemi, üç katman sorunu çözmek için birlikte çalışan, şirket içinde oluşturulmuş 50'den fazla farklı modeli içeriyor. İlk katman, çeşitli mevcut dillerden ve konuşma modelleme tekniklerinden yararlanarak konuşmaların, dilin ve konuşmanın temel özelliklerini modelliyor. İkinci katman, farklı kavramlar ve bunların ilişkileri arasındaki bağlamsal korelasyon modellemesini içeriyor. Üçüncü katman, sonuç çıkarmak veya olasılıkları ortadan kaldırmak için akıl yürütme görevlerini yerine getiriyor. Bu katmanlar, insan konuşmasının çeşitli boyutlarının modellemesine olanak sağlıyor.

Şirket, aldığı yatırımı uçtan uca konuşma zekası platformunu geliştirmek, çalışan sayısını artırmak ve teknolojiye yönelik artan talebi karşılamak için kullanacağını açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.