100 milyon dolar yatırım alan yapay zeka destekli sağlık girişimi Notable'ın değerlemesi 600 milyon dolara ulaştı

Yapay zeka destekli sağlık girişimi Notable, ICONIQ Growth tarafından yönetilen B Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı.
100 milyon dolar yatırım alan yapay zeka destekli sağlık girişimi Notable'ın değerlemesi 600 milyon dolara ulaştı

Yapay zeka destekli sağlık girişimi Notable, ICONIQ Growth tarafından yönetilen B Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. Tura Greylock, Oak HC/FT ve F-Prime da katıldı. Yeni yatırım sonrasında şirketin değerlemesi ise 600 milyon dolara ulaştı. 2017 yılında kurulan Notable, şu ana kadar yaklaşık 127 milyon dolar yatırım aldı.

Notable, doktor-hasta etkileşimini otomatikleştiren ve dijitalleştiren yapay zeka destekli bir sağlık girişimi olarak faaliyet gösteriyor. Doktor ziyaretlerinin kaydını ve elektronik sağlık kayıtlarının güncellenmesini otomatikleştiriyor. Şirket, doktor-hasta etkileşimlerini otomatik olarak kaydetmek için doğal dil işleme ve ses tanıma kullanan bir teknolojiye sahip. Bu da herhangi bir hastanın tıbbi kayıtlarına dahil edilecek verileri yapılandırmaya yardımcı oluyor. 

San Mateo merkezli şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Pranay Kapadia'ya göre Notable'ın platformu, yılda 1 trilyon doların üzerinde maliyet oluşturan tekrarlayan, manuel idari işlerin çoğunu ortadan kaldırmak için çabalıyor. Notable'ın platformu, yapay zekayı kullanarak sağlık hizmetlerinde iş akışlarını otomatikleştirmeye yardımcı oluyor. Klinisyenler ve personel adına her hafta milyonlarca görevi gerçekleştiririyor; bu yaparken de yılda klinisyen başına 700 saatten fazla idari çalışmayı ortadan kaldırıyor.

Şirket, şu anda birkaç düzine büyük sağlık hizmeti sağlayıcısı ile çalışıyor ve 2020'ye kıyasla bu yılın ilk 10 ayında gelirini 4 kat artırdı. Pandemi, sağlık hizmetleri endüstrisinin dijitalleşmesine neden oldu ve bu da iş akışı sorunlarını hafifletme ihtiyacının artışının beraberinde getirdi. Bu ihtiyaç, Notable gibi platformlara yaradı ve şirketin gelirleri de bu sayede arttı. 

Şu anda 100'den fazla çalışanı bulunan Notable, aldığı yatırımı ürününü geliştirmeye devam etmek, ayrıca sektöre ulaşarak idari iş akışlarını düzenlemenin faydaları konusunda eğitmek için kullanacağını açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.