NFT tabanlı oyun girişimi The Sandbox, SoftBank liderliğinde 93 milyon dolar yatırım aldı

NFT tabanlı metaverse geliştirme hedefi ile yola çıkan Hong Kong merkezli The Sandbox, B serisi yatırım turunda 93 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
NFT tabanlı oyun girişimi The Sandbox, SoftBank liderliğinde 93 milyon dolar yatırım aldı

Günümüzün girişim ekosisteminin en popüler alanlarından biri haline gelen NFT tabanlı oyun girişimleri, yeni yatırımlar almaya devam ediyor. NFT tabanlı metaverse geliştirme hedefi ile yola çıkan Hong Kong merkezli The Sandbox, B serisi yatırım turunda 93 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Söz konusu 93 milyon dolarlık yatırım SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleşti. Gerçekleşen yatırım ile birlikte SoftBank Vision Fund 2, ilk kez kripto alanında bir yatırım yapmış oldu. Yatırım turunda SoftBank Vision Fund 2'nin haricinde ise Animoca Brands, True Global Ventures, Galaxy Interactive, SCB 10X, Polygon Studios ve Samsung Next gibi önemli yatırımcılar katıldı.

Alınan 93 milyon dolarlık yeni yatırım The Sandbox'ın NFT metaverse'ünü büyütmek ve geliştirmek için kullanılacak. Metaverse'ün çeşitli oyunlar, canlı performanslar ve sosyal deneyimler ile birlikte hızla büyümesi hedefleniyor. The Sandbox girişiminin çatı şirketi ise blockchain tabanlı oyunlar geliştiren Animoca Brands

Hatırlatmak gerekirse Animoca Brands'in 2.2 milyar dolar değerleme ile 65 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz Ekim ayında sizlere aktarmıştık. 2011 yılında kurulan The Sandbox, kullanıcılarının metaverse içinde oluşturdukları oyunlar ile birlikte gelir elde etmelerine olanak sağlıyor.

Söz konusu gelirin NFT'ler üzerinden elde edildiğini de paylaşalım. Sandbox coin isimli bir kripto para birimine de sahip olan The Sandbox'ın kripto para biriminin piyasa değeri ise yaklaşık 2 milyar dolar. Metaverse ve NFT tabanlı projeler her geçen gün daha önemli bir hale geliyor.

Facebook, geçtiğimiz günlerde çatı şirket ismini Meta olarak değiştireceğini ve metaverse'e yoğunlaşacağını duyurmuştu. Bu açıklama metaverse konseptli girişimlerin ve kripto paraların ani bir şekilde değerlenmesine de neden olmuştu. Bu konu özelindeki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.