Nevzat Aydın, Yemeksepeti'ndeki CEO'luk görevini Mert Baki'ye devrediyor

Yemeksepeti'nin kurucusu ve CEO'su Nevzat Aydın, Yemeksepeti'ndeki CEO'luk görevinden ayrılıyor. Şirketin yeni CEO ise Yemeksepeti'nin şimdiki Chief Business Development Officer'ı Mert Baki olacak. 
Nevzat Aydın, Yemeksepeti'ndeki CEO'luk görevini Mert Baki'ye devrediyor

Edindiğimiz bilgilere göre Yemeksepeti'nin kurucusu ve CEO'su Nevzat Aydın, Yemeksepeti'ndeki CEO'luk görevinden ayrılıyor. Paylaşılan bilgilere göre yeni CEO ise Yemeksepeti'nin şimdiki Chief Business Development Officer'ı Mert Baki olacak. 

Nevzat Aydın, Melih Ödemiş, Gökhan Akan ve Cem Nufusi ile Yemeksepeti'nin 2001 yılında kurmuş; 2008 yılında European Founders Fund'dan ilk yatırımını almıştı. 10 Haziran 2010 tarihinde yurt dışına açılıp izrestorana.co websitesi ile Rusya'da hizmet vermeye başlayan, aynı yılın sonunda Foodonclick markası ile Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’nde de hizmet veren Yemeksepeti, Katar, Umman, Suudi Arabistan ve Lübnan gibi ülkeleri de hizmet verdiği lokasyonlara eklemişti. Ancak Yemeksepeti'nin tüm dünyadaki bilinirliğini artıran elbette şirketin 2015 yılında, o dönemin Türkiye'deki en yüksek değerlemesiyle 589 milyon dolar değerlemeyle Delivery Hero tarafından satın alınmasıyla gerçekleşti. 

Bu satın alma sonrasında Yemeksepeti'nin CEO'su Nevzat Aydın, Yemeksepeti’ndeki mevcut görevine devam etmişti. Aradan geçen 6 yılın sonunda Nevzat Aydın'ın şirketten ayrılmaya karar verdiğini görüyoruz. Yeni CEO ise ilk paragrafta da bahsettiğimiz gibi 10 yıldan uzun süredir Yemeksepeti bünyesinde görev alan Mert Baki olacak. 

Mert Baki kimdir?

Mert Baki, Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra İTÜ’de Elektrik Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamlayıp devamında da Sabancı Üniversitesi MBA yüksek lisans programını bitirmiştir. Florida ve Stanford Üniversitelerinde Business Strategy alanlarında eğitim programlarına katılan Mert Baki, profesyonel iş hayatına ARAMA Danışmanlık’ta başlamış, ardından Migros’ta iş geliştirme alanında farklı görevlerde bulunmuştur. 2011 yılında Yemeksepeti ailesine katıldıktan sonra şirketin tüm yeni projelerinin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi sorumluluklarını yürüten Mert Baki ayrıca Delivery Hero ailesine katılmadan önce Yemeksepeti’nin 10 ülkedeki yurt dışı operasyonlarının sorumluluğunu üstleniyordu. Son olarak İş Geliştirme’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mert Baki, Yemek.com, Yemeksepeti Banabi ve Yemeksepeti Mahalle dahil birçok projeye liderlik ederek Yemeksepeti’nin hizmet gamının genişlemesini sağlamıştır. Mert Baki'nin Banabi İş Geliştirme Direktörü olarak görev yaptığı dönemde, kendisiyle gerçekleştirdiğimiz röportaja buradan ulaşabilirsiniz.

Nevzat Aydın'ın veda e-postası:

Nevzat Aydın'ın şirketin 9 bin çalışanına gönderdiği e-postayı da aşağıda sizle paylaşıyoruz:

Ey Ahali,

Bu sefer değişik bir sürpriz hepimizi bekliyor. 21 yıldır; insanların internetin ne olduğunu sorguladığı bir dönemden beridir büyük bir gurur ile sürdürdüğüm CEO’luk görevini artık genç ve farklı bir bakış açısına bırakmanın zamanı geldi. Sırasıyla Cem, Melih, Gökhan aramızdan ayrıldı ve sıra şimdi bende. Benden sonra görevi Mert Baki devralacak. Bu bir bayrak yarışı ve ben artık aileme, kendime ve filantropiye daha fazla zaman ayırabilmek istiyorum.

Yemeksepeti kurulduğu yıllarda bir ilkti, hatta zamanının çok ötesinde bir projeydi. Girişimcilik ekosisteminin ve risk sermayesi şirketlerinin bulunmadığı bir Türkiye’de zor zamanlar da geçirdi ama son derece ‘ısrarcı’ olarak eşi görülmemiş başarılara ulaştı. Bir dönem dünyada online paket servise şekil veren Yemeksepeti, tam 10 farklı ülkede operasyonunu sürdürmekte iken 2015’te Delivery Hero’ya zamanının rekor değerlemesiyle satıldı.

Genelde satılan şirketleri zor günler bekler; bizse 2015’de sattığımızda günde 100.000 olan siparişi bugün 900.000’lere getirip tam 9 kat büyüdük. Yemeksepeti şu anda 9.000 çalışanıyla eskisine göre çok daha güçlü ve bütün haksız rekabete ve hakkında planlı yapılan karalamalara rağmen sektöründe de açık ara lider durumda.

Peki bu başarı nasıl geldi? Hep hayata sarılan, iyi niyetli, çalışkan, öğrenebilir ve tutkulu arkadaşlarla çalışmaya dikkat ettik. ‘Tutku’ kelimesi benim ve Yemeksepeti’nin hayatında ayrı bir anlam taşımakta. Yemeksepeti’nde herkes tarafından gıpta edilen bir kurum kültürü oluşturmamızın da başarımızdaki payı çok büyük. Hepinizi çok seviyorum ve benim için en zor olan da sizlerle bir arada olmamak olacak.

Bu başarı hikayesinin hiçbir yerinde hiç teşvik, lisans, tahsis, devlet desteği, kredi vs. yer almadı. Bunların yerine hep en büyük kozumuz ‘inovasyon’ oldu. İnovasyonu tam ortamıza almış bir şirket olarak hep beraber yıllar içerisinde öyle öncü ve güzel şeyler yaptık ki. DVD projesi, restoran yorumları, gamification ve muhtarlık savaşları, siparişlerle ‘Nutuk’ ve klasiklerin dağıtımı, Banabi ve Mahalle vs….

Artık önümüzdeki dönemde yönetimimizde daha farklı bir bakış açısının hakim olmasının zamanı geldiğini düşünüyorum. Geçtiğimiz aylarda mükemmel bir yönetim ekibi kurduk ve hem bu ekibe hem de sevgili Mert Baki’ye güvenim tam. Bir müddet daha Mert’e destek olmak için buralardayım ancak sorumlu artık kendisi. İtiraf ediyorum 10 sene daha genç olsam şu anda onun yerinde olmayı çok isterdim.

Bir sorununuz veya danışmak istediğiniz bir şey olursa hep buradayım. Girişimciliği düşünürseniz de yatırım için ilk bana gelin.

Kendinize çok iyi bakın. Her şeyin en iyisine layıksınız.

Mutlaka aşınızı olun; asla unutmayın ki: ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir.’

Nevzat Aydın

Bugün Türkiye'de 9 bin çalışanı ile günde 900 bin sipariş seviyesine gelmiş 21 yıllık Yemeksepeti'nin yönetimini devralan Mert Baki'ye yeni görevinde başarılar diliyoruz. Şirketin bundan sonraki sürecinde tüm yenilikleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.