Sigorta teknolojilerine odaklanan Hindistan merkezli Acko, aldığı 255 milyon dolar yatırım ile değerlemesini 1,1 milyar dolara ulaştırdı

Acko tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, D serisi yatırım turunda 255 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı. Alınan yeni yatırım ile birlikte ise şirketin değerlemesi 1,1 milyar dolar seviyelerine yükseldi.
Sigorta teknolojilerine odaklanan Hindistan merkezli Acko, aldığı 255 milyon dolar yatırım ile değerlemesini 1,1 milyar dolara ulaştırdı

Sigorta teknolojilerine odaklanan Hindistan merkezli bir girişim olan Acko'nun 2018 yılında Amazon'dan yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre ise yeni bir yatırım alan Acko, 1 milyar dolar değerleme barajını geçerek unicorn oldu.

Acko tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, D serisi yatırım turunda 255 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı. Alınan yeni yatırım ile birlikte ise şirketin değerlemesi 1,1 milyar dolar seviyelerine yükseldi. Karşılaştırmak gerekirse Acko girişiminin değerlemesi geçtiğimiz yıl 500 milyon dolar seviyelerindeydi.

255 milyon dolarlık yatırım turu General Atlantic ve Multiples Private Equity'nin ortak liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna General Atlantic ve Multiples Private Equity haricinde ise CPPIB, Lightspeed Growth ve şirketin eski yatırımcıları konumunda bulunan Intact Ventures ve Munich Re Ventures da katıldı.

Alınan 255 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Acko girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 458 milyon dolara ulaştığını da paylaşalım. 2016 yılında Ruchi Deepak ve Varun Dua tarafından Hindistan'da kurulan Acko, kullanıcılarına avantajlı sigorta poliçeleri sunuyor. 

Son 1 yıl içinde hızlı bir büyüme yakalayan Acko'nun 70 milyonu aşkın müşterisi de bulunuyor. Sağlık sigortası alanında büyümeyi hedefleyen Acko'nun önümüzdeki dönemde sağlık sektörüne 150 milyon doların üzerinde yatırım yapmayı planladığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.