Yapay zeka destekli araştırma çözümü UserGems, 20 milyon dolar yatırım aldı

UserGems tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı. 20 milyon dolarlık A serisi yatırım turu Craft Ventures liderliğinde gerçekleşti.
Yapay zeka destekli araştırma çözümü UserGems, 20 milyon dolar yatırım aldı

Şirketlerin B2B satış ve pazarlama araştırmalarında en iyi adayları belirlemesi için yapay zeka teknolojilerini kullanan bir girişim olarak karşımıza çıkan UserGems, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. UserGems tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı.

20 milyon dolarlık A serisi yatırım turu Craft Ventures liderliğinde gerçekleşti. Battery Ventures ve Tiger Global'ın haricinde şirketin eski yatırımcıları arasında bulunan Uncork Capital ve adı açıklanmayan bazı melek yatırımcıların da UserGems'in A serisi yatırım turuna katıldıklarını da ekleyelim.

UserGems geçtiğimiz Ocak ayında Uncork Capital liderliğinde 2,4 milyon dolar tohum yatırım almıştı. Alınan 20 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte UserGems'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 22,4 milyon dolara ulaşmış oldu. 

2019 yılında Christian Kletzl ve Stephan Kletzl tarafından San Francisco'da kurulan UserGems, sahip olduğu yapay zeka teknolojileri ile birlikte verileri işleyerek kullanıcılarının en doğru adayları bulmalarını sağlıyor. UserGems tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yatırım ürün geliştirme ve ekibin büyütülmesi için kullanılacak.

UserGems tarafından aktarılan bilgilere göre UserGems'in şu an için 90'ı aşkın müşterisi bulunuyor. Bu müşteriler arasında ise Procore, Medallia, UserTesting, Sisense ve BrightTALK gibi önemli firmalar yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.