Dijital klinik deney platformu Medable, 304 milyon dolar yatırım aldı

Bu yatırımla Medable'ın değerlemesi 2,1 milyar dolar olurken şirketin şimdiye kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 521 milyon dolara çıktı.
Dijital klinik deney platformu Medable, 304 milyon dolar yatırım aldı

Klinik deneyler, yeni ilaçların çıkması, yeni tedavi süreçlerine dahil olması açısından oldukça önemli. Covid-19 pandemisi gibi karmaşık ve hızlı gelişen bir kriz anında bu durumu yönetmek zorlaştı. Bu dönemde daha da ihtiyaç duyulan ve önemi anlaşılan girişimler yatırımcıların yakın markajına girdi. Bugün edindiğimiz bilgilere göre; dijital klinik deney platformu Medable, 304 milyon dolar yatırım aldı.

Blackstone Growth, Tiger Global ve GSR girişimlerinin liderliğindeki yatırıma Sapphire Ventures ve WTI da katıldı. Bu yatırımla şirketin değerlemesi 2,1 milyar dolar olurken şimdiye kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 521 milyon dolara çıktı.

Şirket, bu yatırımı klinik deneyler işini hızlandırmak için kullanacak. Bir taraftan uzaktan hasta izleme teknolojilerine yatırım yapmayı planlıyor. Ayrıca küresel operasyonlarını geliştirerek bir SaaS platformuna dönüşmek istiyor. Medable CEO'su ve kurucu ortağı Dr. Michelle Longmire, "Bu teknoloji pandemi sırasında uzaktan erişim sağlayarak COVID aşısı ile terapötik araştırmaları destekledi. Yani ilaç geliştirme işi için kritik öneme sahip oldu" diyerek platformun önemini vurguluyor. 

ABD merkezli şirket, klinik araştırmalara odaklanıyor. Araştırmacılar uzaktan tarama, elektronik onay, sonuç değerlendirme gibi hizmetler sunuyor. Şirketin bünyesinde şu anda 150'den deneyi uzaktan yürütülüyor. 

Sektörde önemli bir yere sahip olan Medable'ın güçlü rakipleri de yok değil. Sağlık teknolojisi platformu TrialSpark bunlardan biri. Şirket, kendi moleküler tedavilerini geliştirmeye başlamak için 156 milyon dolar yatırım aldı. Bu konuda yazılımlar geliştiren Florence geçen Mayıs ayında 80 milyon dolar yatırım almıştı. Lightship ise bu ayın başlarında 40 milyon dolar yatırım aldı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.