Karikatürist Selçuk Erdem’in NFT koleksiyonu Fluffy Polar Bears saniyeler içerisinde tükendi

Geçtiğimiz eylül ayında Türkiye’nin önemli karikatüristlerinden Selçuk Erdem’in duyurduğu NFT projesi Fluffy Polar Bears, dün kendi web sayfası üzerinde satışa çıktı.
Karikatürist Selçuk Erdem’in NFT koleksiyonu Fluffy Polar Bears saniyeler içerisinde tükendi

Kripto dünyasında fırtınaların estiği NFT ve Metaverse dünyasını sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Her gün yeni bir projenin ve bir çok NFT koleksiyonunun dahil olduğu bu dünyaya Türkiye’den de oldukça güçlü oyuncuların katıldığını görüyoruz. 

Ünlü karikatürist Selçuk Erdem ve Webrazzi okuyucularının yakından tanıdığı isim Alemşah Öztürk ortaklığında karşımıza çıkan NFT koleksiyonu ise Fluffy Polar Bears. Fluffy Polar Bears, Selçuk Erdem’in kutup ayısı çizimlerinden oluşan 9999 adetli bir koleksiyon. 250 binin üzerinde kombinasyonla türetilebilen bu koleksiyon tamamen zincir üstü üretimle (on-chain generation) koleksiyonerlerle buluştu. Koleksiyon sert bir buzul çağı sonrası hayatta kalmayı başaran tek tür olan kutup ayılarının olduğu bir dünyayı temsil edecek.  

Webrazzi Summit 2021 katılımcıları aslında konuya oldukça hakimdir diye düşünüyorum. Geçtiğimiz hafta çarşamba günü Wyndham Grand Levent'te gerçekleşen Webrazzi Summit konferansında Selçuk Erdem ve Alemşah Öztürk "NFT: Dijital Rönesans" adlı oturumda koleksiyonla ilgili detayları paylaşmıştı. 

İşlem ücretlerini önleyen satış stratejisi

Ethereum tabanlı oluşturulan NFT koleksiyonu yurt dışında örneklerine rastladığımız bir stratejide koleksiyonerlerle buluşmaya hazırlanıyor. Bu nedir derseniz, ekip oluşabilecek yüksek işlem ücretlerinden (gas fee) kaçınmak için öncelikli olarak NFT'yi satın alan herkese ERC-1155 tokenlarından dağıtacak. Satış fiyatının 0,077 ETH olduğunu da belirtmiş olalım.

Bir gün sonrasında ise bu ERC-1155 tokeni ile gerçek NFT'inizi yani ERC-721 tokeninizi alabileceksiniz. Bu dönüşüm esnasında 250 binin üzerindeki kombinasyondan biri akıllı kontrat tarafından rastgele sizin için üretilecek. Ayrıca bu esnada rastgele üretilen NFT'yi beğenmeyen ve tekrar denemek isteyen kişiler için re-roll imkanı sunulacak. 0,033 ETH karşılığında mint ettiğiniz NFT'nizi tekrar yeni bir kombinasyonla ürettirebileceksiniz.

Ekibin ürettiği ERC-1155 tokeni nasıl bir şey?

Ekip ERC-1155 tokenine Sketch ismini vermiş ve NFT'nin görüntüsü Fluffy Polar Bears çizimlerinin taslak halinden oluşuyor.

Koleksiyon 5 saniye içerisinde tükendi 

Geçtiğimiz Eylül ayında duyurulan proje 25 Ekim günü itibariyle önce öncelikli alım hakkına sahip olanlara (whitelist) daha sonrasında da genel satışa (public sale) açıldı. Ekibin resmi discord ve twitter kanalından yaptığı duyuruda NFT satışının 5 saniye içerisinde bittiği belirtildi. 

$2.7M değerinde Toplam 662 ETH toplandı

Bu koleksiyon satışında Fluffy Polar Bears ekibi 2.7 milyon dolar değerinde 662 ETH toplamış oldu. Satışın gerçekleştiği akıllı kontrata baktığımızda da bu gelirin ekip içerisinde aşağıdaki oranlarda dağıtıldığını görebiliyoruz. İlgilenenler satışın yapıldığı akıllı kontrat linkini buradan inceleyebilirler.

Fluffy Polar Bears koleksiyonundan elde edilen gelirin %5'inin Leaders for Climate Action topluluğuna bağış olarak aktarıldığını da eklemiş olalım.

Blockchain ve NFT dünyasını yakından takip etmeye ve sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Türkiye’deki NFT ve dijital sanat çalışmalarına video röportajlarla yer verdiğimiz NFT ve Dijital Sanat adlı serimize de göz atmayı unutmayın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.