Mastercard, ödeme ağındaki bankaların kripto para hizmetleri sunmasına izin vereceğini açıkladı

Mastercard, kripto para birimi şirketi Bakkt ile bir anlaşma imzaladı. Mastercard'ın bu ortaklığı ile tüketiciler, dijital varlık ekosisteminde genişletilmiş bir deneyim yaşayacak.
Mastercard, ödeme ağındaki bankaların kripto para hizmetleri sunmasına izin vereceğini açıkladı

Ödeme devi Mastercard, Money20/20'de, ABD'deki satıcıların, bankaların ve fintech'lerin geniş kripto para birimi çözümlerini ve hizmetlerini benimsemesini ve sunmasını kolaylaştırmak için çok yönlü bir ortaklık yaptığını duyurdu. Şirket bu kapsamda kripto para birimi şirketi Bakkt ile bir anlaşma imzaladı. Mastercard'ın bu ortaklığı ile tüketicilerin de dijital varlık ekosisteminde genişletilmiş bir deneyim yaşayacağı bilgisi paylaşıldı.

Bu anlaşma ile Mastercard, kripto para birimini sadakat çözümlerine entegre ederek ortaklarının ödül olarak kripto para birimi sunmasına ve sadakat puanları ile diğer dijital varlıklar arasında değiştirilebilirlik oluşturmasına olanak tanıyacak. Bu da tüketicilerin geleneksel sadakat puanları yerine kripto para biriminde ödüller kazanabilecekleri ve harcayabilecekleri ve kripto varlıklarını satın almalar için ödeme yapmak için sorunsuz bir şekilde dönüştürebilecekleri anlamına geliyor. Yani diyelim ki bir banka havayolları veya otel gibi alışverişlerde ödül puanları veriyor; Mastercard'ın Bakkt entegrasyonu ile bu ödüller kripto para olarak alınabilecek. 

Ayrıca tüketiciler, Bakkt platformundaki saklama cüzdanları aracılığıyla kripto varlıklarını satın alımlar için ödeme yapmak ve dijital varlıkları tutmak için dönüştürebilecekler. Bu arada Bakkt'ın 18 Ekim 2021'de NYSE'de BKKT kodu altında halka arz edildiğini de söylemeden geçmeyelim. Zira hem bu halka arz hem de Mastercard ile yapılan bu anlaşma şirket için önemli kilometre taşları. 

Mastercard ise aslında halihazırda bu gelişmelerin sinyallerini vermişti. Şirket, bu yılın başlarında kart sahiplerinin ağındaki belirli kripto para birimleri üzerinde bazı işlemler yapmasına izin vermeye başlayacağını ve kripto para birimlerini tüketiciler tarafından daha yaygın olarak kullanma çabasının bir parçası olarak kripto ve dijital varlık girişimleriyle çalıştığını söylemişti. Mastercard, çeşitli girişimlerle dijital varlık alanına yatırım yapmaya devam ediyor. Buna CipherTrace'in satın alınması, önde gelen kripto oyuncularıyla ortaklıklar, merkez bankası dijital para birimlerini test etmek ve desteklemek için yeni platformların oluşturulması gibi gelişmeleri örnek gösterebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.