Facebook, metaverse birimi için bu yıl en az 10 milyar dolar harcayacak

Metaverse konusunda önemli adımlar atan Facebook, metaverse birimi için bu yıl en az 10 milyar dolar harcayacağını duyurdu.
Facebook, metaverse birimi için bu yıl en az 10 milyar dolar harcayacak

Facebook'un metaverse geliştirmesine destek olanlar için "XR Programs and Research Fund" isimli 50 milyon dolarlık bir fon oluşturduğunu geçtiğimiz Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Metaverse konusunda önemli adımlar atan şirket, metaverse birimi için bu yıl toplamda en az 10 milyar dolar harcayacağını duyurdu.

Facebook tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 2021 yılı içinde Facebook Reality Labs birimi için 10 milyar dolar harcayacak. İnternetin ve teknolojinin geleceği olarak görülen metaverse konsepti, gerçeğe yakın sanal bir dünya oluşturulmasına odaklanıyor.

Yaptığı açıklamada bu uzun vadeli vizyonu hayata geçirme konusunda oldukça kararlı olduğunu paylaşan Facebook, önümüzdeki birkaç yıl içinde yatırımları artırmayı planladığını da duyurdu. Facebook tarafından yapılan açıklamalara göre gelecekte online sosyal deneyimlerin özü artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojileri olacak.

Gelecekte online sosyal deneyimler alanında öncü şirketlerden biri olmak isteyen Facebook'un sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojileri üzerinde yıllardır çalıştığını da hatırlatalım. Facebook Reality Labs birimi daha önce Oculus Quest sanal gerçeklik gözlüğü ile karşımıza çıkmıştı.

Metaverse konsepti için yeni çalışanları ekibine katacağını da duyuran Facebook, geçtiğimiz hafta Avrupa Birliği ülkelerinden toplamda 10 bin kişiyi Facebook'un metaverse biriminde çalışmak için işe alacağını da duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.