251 milyon dolar yatırım alan varlık yönetimi platformu Groww'un değerlemesi 3 milyar dolara ulaştı

Hindistan merkezli varlık yönetimi ve yatırım platformu Groww, Iconiq Growth'un liderliği üstlendiği E Serisi yatırım turunda 251 milyon dolar yatırım aldı.
251 milyon dolar yatırım alan varlık yönetimi platformu Groww'un değerlemesi 3 milyar dolara ulaştı

Hindistan merkezli varlık yönetimi ve yatırım platformu Groww, Iconiq Growth'un liderliği üstlendiği E Serisi yatırım turunda 251 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, bu yatırımla birlikte 6 aydan biraz daha fazla bir süre içinde değerlemesini neredeyse üçe katlayarak 3 milyar dolara çıkardı. Tura yeni yatırımcılar Alkeon, Lone Pine Capital ve Steadfast ile mevcut yatırımcılar Sequoia Capital India, Ribbit Capital, YC Continuity, Tiger Global ve Propel Venture Partners da katıldı.

2017 yılında Lalit Keshre, Harsh Jain, Neeraj Singh ve Ishan Bansal tarafından kurulan Groww, borsacılık ve doğrudan yatırım fonları ile para yatırmanın yeni bir yolunu sunan bir platform olarak faaliyet gösteriyor. Platform, yatırım fonları, sistematik yatırım planlaması, öz sermaye bağlantılı tasarruflar ve kişisel finans dünyası hakkında içgörü sağlıyor ve yeni yatırımcılar için yatırımları basitleştirmeye yardımcı oluyor. Yatırımı kolay, erişilebilir, şeffaf ve kağıtsız hale getiren Groww, kullanıcıların yatırım fonlarına sorunsuz bir şekilde yatırım yapmalarını sağlıyor. Müşteriler ayrıca Groww platformu aracılığıyla altın ve ABD hisse senetlerine de yatırım yapabiliyorlar.

Groww, Y kuşağının yatırım fonlarına, vadeli işlemlere, hisse senetlerine ve ilk halka arzlara yatırım yapmasına yardımcı oluyor. Şirket, bu yılın başlarında üçte ikisi ilk kez yatırımcı olan 15 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya sahipti. Groww kullanıcılarının yüzde 60'ından fazlası ise Hindistan'ın daha küçük şehir ve kasabalarında yaşıyor. Platform yeni rakamları paylaşmasa da Groww'un kurucu ortağı ve CEO'su Lalit Keshre, son 18 ayda daha fazla kullanıcının yatırımları keşfetmeye başlamasıyla önemli ölçüde büyüdüklerini söyledi.

Groww'un son turdan elde ettiği geliri, teknolojisini geliştirmek ve faaliyet gösterdiği bölgeleri genişletmek için kullanması bekleniyor. Ayrıca şirket, finansal eğitim ve yatırım ürünleri hakkında farkındalık yaratmak için önemli yatırımlar yapmaya devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.