Tesla, "Full Self-Driving" güncellemesini geçici olarak geri çekti

Kısa süre önce beta sürecindeki Full Self-Driving (FSD) yazılımı için bir güncelleme paylaşan Tesla, güncellemeyi 1 gün sonra geri çekti.
Tesla,

Elektrikli otomobil denildiğinde akla gelen ilk markalardan olan Tesla, otonom sürüş ile ilgili çalışmalarını geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Kısa süre önce beta sürecindeki Full Self-Driving (FSD) yazılımı için bir güncelleme paylaşan Tesla, güncellemeyi 1 gün sonra geri çekti.

Tesla CEO'su Elon Musk'ın Twitter üzerinden yaptığı açıklamalara göre Full Self-Driving (FSD) için paylaşılan 10.3 güncellemesi, paylaşılmasından sadece 1 gün sonra geçici olarak geri çekildi ve kullanıcılar 10.2 sürümüne dönüş yaptı.

Full Self-Driving 10.3 versiyonunun geçici olarak geri çekilmesinin ana nedeni ise içinde çeşitli hatalar barındırması. Tesla kullanıcıları tarafından aktarılan bilgilere göre Full Self-Driving 10.3 güncellemesi, hatalı ön çarpışma uyarıları, bazı araçların sebepsiz yere otomatik fren yapması, Autosteer seçeneğinin kaybolması, hız sabitleyici sorunları ve AutoPilot problemleri yaşanmasına neden oldu. 

23 Ekim tarihinde de konu ile ilgili bir Tweet atan Elon Musk, 10.3 versiyonunda trafik ışıklarında bazı sola dönüşlerde gerileme tespit edildiğini aktarmıştı. Bu durumu düzeltmek için çalışmalarının devam ettiğini de paylaşan Musk, bir gün sonra ise Full Self-Driving (FSD) 10.3 versiyonunu kullanıma sunmuştu. Fakat 10.3 versiyonunun sorunları devam ediyor gibi görünüyor. Geçici olarak geri çekilen güncellemenin tekrar ne zaman paylaşılacağı ile ilgili ise bir bilgi bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.