Fintech girişimi Clear, aralarında Stripe'ın da olduğu yatırımcılardan 75 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan merkezli SaaS fintech platformu Clear, eski adıyla ClearTax, Kora Capital'ın liderliği üstlendiği ve ödeme devi Stripe'ın da katıldığı C Serisi yatırım turunda 75 milyon dolar yatırım aldı.
Fintech girişimi Clear, aralarında Stripe'ın da olduğu yatırımcılardan 75 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan merkezli SaaS fintech platformu Clear, eski adıyla ClearTax, Kora Capital'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 75 milyon dolar yatırım aldı. Tura global ödeme devi Stripe'ın yanı sıra Alua Capital ve Think Capital ve ismi açıklanmayan bazı mevcut yatırımcılar da katıldı. Bu Stripe'ın Hindistan'da bir haftada gerçekleştirdiği ikinci hamlesi. Zira ödeme devi, geçtiğimiz hafta da yine Hindistan merkezli ödeme uzlaştırma yazılımı sağlayıcısı Recko'yu satın almıştı.

Yeni yatırımla birlikte değerlemesi 700 milyon dolara ulaşan 10 yaşındaki Clear, bireylerin ve işletmelerin vergi beyannamelerini doldurmalarına yardımcı oluyor; ayrıca bireylere varlık yönetimi tavsiyesi sağlıyor. Şirket tüm bunların yanı sıra işletmelere de e-fatura ve kredi konusunda yardımcı oluyor. Paylaşılan verilere göre Clear'ı şu anda 6 milyondan fazla kişi, 1 milyondan fazla küçük ve orta ölçekli işletme ile 30 binden fazla işletme kullanıyor. Clear kurucusu ve CEO'su Archit Gupta, geçtiğimiz 18 ayda, girişimin SaaS platformunun beş kat büyüdüğünü açıkladı. 

Gupta, aldıkları yeni yatırımı, şirketin işletmeler arası (B2B) kredi ve ödemelere genişlemesini hızlandırmak; aynı zamanda Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) gibi uluslararası pazarlarda işi büyütmek için kullanacaklarını belirtti. Gupta, Hindistan ile benzer dijitalleşme yolculuklarında olan pazarlarda çok fazla fırsat olduğunu hissettiklerini de sözlerine ekledi. 

Clear, fatura indirimi tabanlı finansman alanında büyük bir fırsat görüyor ve şirket bu kapsamda kredi sağlamak için Hindistan'daki iki büyük özel bankayla iş birliği gerçekleştiriyor. Ancak bu bankaların isimleri paylaşılmadı. Gupta, Clear'ın yıl sonuna kadar beş bankayla daha iş birliği yapmayı hedeflediğini belirtti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.