Cilt hastalıkları üzerine çalışan Zerigo Health, 43 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli Zerigo Health'in ürettiği cihaz, akıllı telefon uygulamasına bağlanıyor ve yaydığı ışınlarla sedef hastalığı, vitiligo ve egzama gibi cilt hastalıklarını tedavi ediyor.
Cilt hastalıkları üzerine çalışan Zerigo Health, 43 milyon dolar yatırım aldı

Cilt, vücudun dış yüzeyini kaplayan vücudun en büyük organı olarak tanımlanıyor. Bu yüzden alerjenler, fiziksel etkenler, iklim koşulları, mikrobiyal ajanlar ve daha birçok çevresel faktör deriyi birçok hastalığa yatkın hale getiriyor. Bu hastalıklarla ilgili çalışan platformlar ise değer kazanıyor. 

Sedef hastalığı, vitiligo ve egzama gibi cilt rahatsızlıkları için fototerapi (ışık tedavisi) cihazı üreten Zerigo Health, 7wireVentures liderliğinde 43 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Turdaki yeni yatırımcılar arasında General Catalyst, Dragoneer, Cigna Ventures, Leverage Health Solutions ve Leaps by Bayer yer aldı. Katılan mevcut yatırımcılar arasında SV Health Investors, H.I.G. Capital ve Bluestem Capital vardı. 7wireVentures'ın yönetici ortağı, Transcarent CEO'su Glen Tullman, şirketin yönetim kuruluna katılacak. 

Google ile rakip olacak

Zerigo Health Başkanı ve CEO'su John E. Schellhorn, “Şirketin gelişiminde böylesine heyecan verici bir zamanda, Glen Tullman'ı yeni icra başkanımız olarak ağırlamaktan dolayı şanslı hissediyoruz. Bunun için heyecanlıyız” diye konuşarak Tullman'ın şirket için önemine dikkat çekiyor. Martyn Gross tarafından kurulan şirket bu yatırımı daha geniş bir kitleye ulaşmak için kullanacak. 

Fototerapi (ışık tedavisi), belirli dalga boyundaki ultraviyole ışınlarından faydalanılarak pek çok deri hastalığının tedavisini amaçlayan bir tedavi yöntem olarak tanımlanıyor. ABD merkezli şirketin ürettiği cihaz, akıllı telefon uygulamasına bağlanıyor ve yaydığı ışınlarla sedef hastalığı, vitiligo ve egzama gibi cilt hastalıklarını tedavi ediyor. Cihazın doz ayarı bulut tabanlı teknolojilerle kontrol ediliyor. Böylece hastalar, cihazlarını doktorlarının reçetelerine göre ayarlayabiliyor. Zerigo, 2017'de cihazı için FDA izin almış. Ürünü 2018'de piyasaya sürmüştü. Şirket, 2019'da ise18 milyon dolar yatırım almıştı.

En yaygın sağlık sorunu olan cilt hastalıklarını teşhis ve tedavi eden dijital platformlar arasında Advanced Human Imaging, Moletest ve Miiskin bulunuyor. Bu yılın başlarında Google, yapay zeka destekli dermatoloji uygulaması geliştirdiğini açıklamıştı. Derm Assist'insaç, tırnak ve cilt sorunlarını teşhis etmeye çalışacağı söylenmişti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.