Turkish Collective'in lansmanı Webrazzi Summit 2021 sahnesinde gerçekleşti

Turkish Collective, Türkiye'den global başarı hikayelerinin çıkması adına San Francisco'da çalışan, yaşayan ve burada edindikleri tecrübeleri Türkiyede'deki girişimlere aktarmak isteyen gönüllülerin oluşturduğu bir program.

Türkiye'nin lider girişimcilik ve teknoloji konferansı Webrazzi Summit 2021, bu yıl hem online hem de offline olarak dün gerçekleşti. 4'ü fiziksel, 1'i online olmak üzere 5 farklı salonda düzenlediğimiz Webrazzi Summit 2021'de önemli bir lansman da gerçekleşti.

Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal'ın moderatörlüğünü üstlendiği "Lansman: Turkish Collective" isimli panelimizin konuşmacıları arasında ise Webrazzi okuyucularının yakından tanıyacağı DO Venture Partners Kurucu & Yönetici Ortağı Duygu Öktem Clark ve Silikon Vadisi’nin en ünlü isimlerinden biri olan Magdalena Yeşil yer aldı.

Duygu Öktem Clark tarafından yapılan açıklamalara göre Turkish Collective, Türkiye'den global başarı hikayelerinin çıkması adına San Francisco'da çalışan, yaşayan ve burada edindikleri tecrübeleri Türkiyede'deki girişimlere aktarmak isteyen gönüllülerin oluşturduğu bir program.

Turkish Collective'in proje üyeleri ile birlikte 2 ayrı dönemde toplamda 24 girişimi seçeceğini belirten Öktem Clark, seçilen 24 girişim ile 3 ay boyunca yakından çalışacaklarını da sözlerine ekledi. Kurucu üyelerinin uzman olduğu konulardaki tecrübelerini ve Silikon Vadisi networklerini seçilen girişimlere aktaracağını da belirten Öktem Clark, Turkish Collective'in de bir girişim gibi olduğunu ve gelecek olan geri bildirimler ile programı geliştireceklerini de paylaştı.

Seçilen girişimlerden herhangi bir şekilde ücret veya hisse talep edilmeyecek. Yatırım yapmaya açık olduklarını fakat ilk etapta yatırım yapma taahhüdünde bulunmadıklarını da sözlerine ekleyen Öktem Clark, şu an sistemlerinin aktif olduğunu ve Turkishcollective.com adresinden başvuruları almaya başladıklarını da duyurdu. Başvuruların 1 ay boyunca açık kalacağını ve programın önümüzdeki Şubat ayında başlayacağını da belirtelim.

Salesforce'un bugün gayet başarılı bir şirket olduğunu fakat ilk başladığında herhangi bir girişim gibi olduğunu hatırlatan Magdalena Yeşil, bütün küçük şirketlerin yaşadığı zorlukları Salesforce'un da yaşadığını paylaştı. Turkish Collective'in arzusunun yarınki Saleforce'lara bugün destek vermek olduğunu da dile getiren Yeşil, bugün kimin yarınki Saleforce olacağını bilemediğimizi de sözlerine ekledi.

Uzun bir kariyere sahip olduğunu dile getiren Yeşil, en önemli şeyin öğrendiklerini bir sonraki kuşağa bırakabilmek olduğunu da paylaştı. Turkish Collective, globale özellikle de ABD'ye açılmak isteyen girişimlerin başvurularını 20 Kasım'a kadar kabul etmeye devam edecek. Dilerseniz Turkish Collective'e buradan başvurabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.