Tolga Tezbaşaran: Her 4 tüketiciden 1'i olumsuz bir dijital risk deneyimi yaşıyor

Aksigorta'nın toplumun dijital riskler konusunda bilincini ölçmek için 12 ilde araştırma yaptığını anlatan Tolga Tezbaşaran, araştırmanın sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 63'ünün dijital risklerden endişeli olduğunu dile getirdi.
Tolga Tezbaşaran: Her 4 tüketiciden 1'i olumsuz bir dijital risk deneyimi yaşıyor

Webrazzi Summit 2021'de toplamda 5 salonda çeşitli paneller, sunumlar ve Workshop'lar yapıldı. Bu beş salon arasında yer alan Growth salonu sektörün birbirinden kıymetli isimlerini ağırladı. Sunum yapan isimler arasında Aksigorta Bireysel Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Tezbaşaran da vardı. Konuşmasına sunumuyla aynı başlığı taşıyan 'Dijital Dünyada Nasıl Güvende Kalırız?' sorusuyla başladı.

"Tüketicilerin dijital risk konusunda bilgilendirilmeye ihtiyacı var"

Konuşmasında şirketin toplumun dijital riskler konusunda bilincini ölçmek için 12 ilde araştırma yaptığını söyledi. Araştırmanın detaylarıyla ilgili şöyle konuştu: Tüketicilerin yüzde 54'üne göre dijital risk, kişisel bilgilerin kopyalanması anlamına geliyor. Katılımcıların yüzde 63'ü dijital risklerden endişeli. Bilgi sahibi oldukça endişe düzeyi yükseliyor, alınan önlemler artıyor. Her 4 tüketiciden 1'i olumsuz bir dijital risk deneyimi yaşıyor. Anne babaların yüzde 73'ü çocukların dijital güvenliği için endişeli. 10 ebeveynden 6'sının çocuklarının güvende olmadığını düşünüyor. Dijital risk kavramıyla ilgili tüketicinin aklında net bir tanımlama yok. Tüketici ve ailelerin dijital risk konusunda bilgilendirilmeye ihtiyaçları var. Bilinç artıkça önlem artacak. Dijital risk en aza inecek."

Tolga Tezbaşaran, Aksigorta'nın Türkiye sigorta sektörünün en önemli temsilcilerinden biri olan Sabancı Holding İştiraki olduğunu sözlerine ekledi. Aksigorta'nın dijital güvenlik alanında sosyal sorumluluk projesine imza attığını belirtti. 'Dijital Güvenlik Platformu' adı verilen projede Boğaziçi Üniversitesi iş birliğiyle yapıldığını kaydetti. Toplumsal fayda anlayışıyla ücretsiz olarak hayata geçen online eğitim projesi olarak kurgulandığını söyledi. Dijital Güvenlik Platformu ile aileler ve KOBİ’lerin dijital dünyadaki risklere karşı farkındalıklarının artırılması hedeflendiğini belirtti.

Bu projenin Aksigorta’nın sürdürülebilirlik anlayışından yola çıkılarak hayata geçtiğini anlatan deneyimli yönetici,  Aksigorta’nın sürdürülebilirlik anlayışının üç ana eksene oturtulduğunu dile getirdi. Bunlar arasında doğayı, doğal kaynakları ve doğal yaşamı korumak geldiğini söyledi. İkinci eksenin insan olduğunu belirtti. Üçüncü eksenin ise ana iş alanları olduğunu kaydetti  ve Aksigorta'nın ürün ve hizmetleriyle değişen dünya koşullarına hızla adapte olurken, dönüşen risklere karşı müşterilerimizin ve paydaşlarımızın farkındalıklarını, bilinçlerini artıracak faaliyetler gerçekleştirmeyi hedeflediğini dile getirdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.