Elektrikli moped kiralama girişimi GO Sharing, Türkiye'de hizmet vermeye başladı

Elektrikli scooter paylaşım girişimleri ile benzer bir çalışma mantığına sahip olan GO Sharing, kullanıcılarının elektrikli mopedleri dakikalık olarak kiralamalarına olanak tanıyor.
Elektrikli moped kiralama girişimi GO Sharing, Türkiye'de hizmet vermeye başladı

Geleneksel ulaşım çözümlerine alternatif olmayı hedefleyen Hollanda merkezli bir mobilite girişimi olarak karşımıza çıkan GO Sharing, 20 Ekim tarihinde Türkiye'de hizmet vermeye başladı. Elektrikli scooter paylaşım girişimleri ile benzer bir çalışma mantığına sahip olan GO Sharing, kullanıcılarının elektrikli mopedleri dakikalık olarak kiralamalarına olanak tanıyor.

2019 yılında Doeke Boersma, Donny van den Oever ve Raymon Pouwels tarafından Amsterdam'da kurulan GO Sharing, şu an için 30 Avrupa şehrinde elektrikli araba, moped ve bisikletten oluşan toplamda 10 bin araçlık bir filo ile hizmet veriyor.

Türkiye'nin yanı sıra Hollanda, Avusturya, Belçika ve Almanya’da da hizmet veren GO Sharing, bugüne kadar 72 milyon dolar yatırım da aldı. GO Sharing'in şu an için ülkemizde sadece elektrikli moped modelleri ile faaliyet göstermeye başladığını da ekleyelim.

İstanbul'da hizmet vermeye başlayan GO Sharing, şu an için Beyoğlu, Şişli, Beşiktaş ve Sarıyer’in çoğunu kapsayan bir hizmet bölgesine sahip. GO Sharing'in söz konusu hizmet bölgesinde 300 elektrikli moped ile hizmet sunduğunu da ekleyelim. GO Sharing'in Türkiye'deki faaliyetleri ise Türkiye Ülke Müdürü olan Anıl Ünkaya tarafından yönetilecek.

GO Sharing, Türkiye moped kullanım fiyatı

GO Sharing tarafından bizimle paylaşılan bilgilere göre yıl sonunda hizmet verilen alanın genişletilmesi ve daha fazla elektrikli moped ile hizmet sunulması da planlanıyor. Herhangi bir kayıt ve açılış ücreti olmadan 7/24 kiralanabilen elektrikli mopedlerin dakikalık ücreti ise 1,99 TL.

GO Sharing'in elektrikli mopedleri şehir içinde saatte maksimum 45 kilometre hıza kadar çıkabiliyor. Mopedlerin geçerli bir sürücü ehliyetine (M, A veya B sınıfı) sahip olan herkes tarafından kullanılabileceğini de paylaşalım. Elektrikli mopedleri hem iOS hem de Android platformlarında bulunan GO Sharing uygulaması üzerinden kiralayabilirsiniz. Uygulama içinde yer alan harita üzerinden size en yakın olan elektrikli mopedleri kolayca bulabilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.