Güneş enerjisi sistemleri Enpal, 150 milyon euro yatırım alarak unicorn oldu

Ev sahiplerine peşin para ödemeden güneş enerjisi sistemleri sağlayan bir fotovoltaik kiralama şirketi olarak faaliyet gösteren Enpal, SoftBank Vision Fund 2'nin liderliği üstlendiği yatırım turunda 150 milyon euro yatırım aldı.
Güneş enerjisi sistemleri Enpal, 150 milyon euro yatırım alarak unicorn oldu

Ev sahiplerine peşin para ödemeden güneş enerjisi sistemleri sağlayan bir fotovoltaik kiralama şirketi olarak faaliyet gösteren Enpal, SoftBank Vision Fund 2'nin liderliği üstlendiği yatırım turunda 150 milyon euro yatırım aldı. Şirketin değerlemesi ise 950 milyon euroya, yani yaklaşık 1,1 milyar dolara ulaştı. 

Enpal, güneş enerjisi sistemleri sağlayan bir fotovoltaik kiralama firması olarak faaliyet gösteriyor ve bunu yaparken yapay zekadan yararlanıyor. Ürünü halihazırda, müşterilerin güneş enerjisi sistemi ve her şey dahil yeşil bir enerji çözümü aracılığıyla elektrik harcamalarını azaltmalarını sağlıyor. Şirket 2017 yılında Jochen Ziervogel, Mario Kohle ve Viktor Wingert tarafından, Berlin'de kuruldu. 

Enpal, kullanıcıların çatılarının fotoğraflarını çekmesine izin veren yapay zeka tabanlı bir algoritmaya sahip. Bu algoritma gerekli kurulumun boyutunu ve konumunu belirlemek için bilgisayarı kullanıyor. Kurulumun tüm tedarik kısmı uzaktan yapılıyor, teknisyenler evi yalnızca kurulum noktasında ziyaret ediyor. Bu da daha düşük maliyetle daha hızlı hizmet anlamına geliyor.

Müşteriler daha sonraki süreçlerde, enerji toplama, depolama ve tüketimlerini ölçmek ve hizmetler için ödeme yapmak için bir IoT uygulaması kullanıyor. Müşteriler kullandıkları enerji için ödeme yapmıyorlar, ancak güneş panelleri ve kurulum, bakım, gerekirse onarım ve sigortayı içeren çok yönlü hizmet için kira ödüyorlar. Kullanıcılar 20 yıllık sözleşmeler imzalıyor ve bu süre sonunda panellerini 1 euro karşılığında satın alabiliyorlar.

Şirketin Almanya'da yaklaşık 10 bin müşterisi var ve alınan yatırım, Enpal'in kendi iç pazarında büyümeye devam etmesi ve yeni pazarlara genişlemek için kullanılacak. Bu kapsamda şirketin CEO'su Mario Kohle, nihayetinde Enpal'in hedefinin yenilenebilir enerjiyi herkes ve her şey için gerçekçi bir seçenek haline getirmek olduğunu söylüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.