Apple'ın bugün gerçekleşecek "Unleashed" etkinliğinden neler bekliyoruz?

Yeni MacBook modellerinin tanıtılması beklenen etkinlik Türkiye saati ile 20:00'de başlayacak. Bu haberimizde etkinlikte tanıtılabilecek olan ürün ve yeniliklere yakından bakıyoruz.
Apple'ın bugün gerçekleşecek

Apple'ın "Unleashed" isimli özel etkinliğinin 18 Ekim tarihinde gerçekleşeceğini geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık. Yeni MacBook modellerinin tanıtılması beklenen etkinlik Türkiye saati ile 20:00'de başlayacak. Yaklaşık 2 saat sürmesi beklenen etkinlikte yeni MacBook modellerinin dışında ürünler de tanıtılması sürpriz olmayacaktır. Bu haberimizde ise etkinlikte tanıtılabilecek olan ürün ve yeniliklere yakından bakıyoruz.

Yenilenen MacBook Pro modelleri

MacBook Pro modelinin yeni tasarımı ile yılın son aylarında karşımıza çıkabileceğini daha önce sizlere aktarmıştık. Unleashed etkinliğinin ana yıldızlarının MacBook Pro modellerinin ve Apple yeni işlemcisi olması bekleniyor. Mark Gurman ve Ming-Chi Kuo tarafından aktarılan bilgilere göre MacBook Pro ailesi yenilenen tasarım ve iki model ile karşımıza çıkacak.

iPhone 12 ve 13 modellerinde de karşımıza çıkan daha köşeli bir tasarım anlayışına sahip olması beklenen yeni MacBook Pro ailesi, 14 ve 16 inçlik  iki modele sahip olacak. Yenilenen MagSafe şarj girişine de sahip olması beklenen MacBook Pro, Touch Bar desteğini ise yeni modeli ile sonlandıracak. Hatırlatmak gerekirse Touch Bar ilk olarak 2016 yılında kullanıma sunulmuştu.

Yeni MacBook Pro modellerinin SD okuyucu ve HDMI bağlantılarına da sahip olması bekleniyor. Yenilenen MacBook Pro modelleri gücünü Apple tarafından üretilen yeni işlemciden alacaklar. Bu işlemcinin "M1X” veya "M2" olarak adlandırılması bekleniyor. Son olarak bu modellerin 16 GB'a kadar RAM ve 2 TB'a kadar dahili depolama seçeneği sunabileceklerini de ekleyelim.

Pro Mac mini

Pro özellikler taşıyan güçlü ve yenilenen bir Mac mini modelinin tanıtılabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz Kasım ayında M1 işlemcisini kullanan yeni bir Mac mini modeli tanıtılmıştı. Tanıtılması beklenen Pro Mac mini modelinin daha fazla bağlantı noktasına ve yeni işlemciye sahip olması bekleniyor.

Yeni AirPods

2019 yılının Ekim ayında AirPods Pro, 2020 yılının Aralık ayında ise AirPods Max modellerini kullanıcılarının beğenisine sunan Apple'ın yeni AirPods modelini bugün gerçekleşecek olan etkinlikle birlikte tanıtması bekleniyor. Yeni AirPods modelinin ne gibi özelliklere sahip olacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

macOS Monterey 

macOS'un yeni versiyonu olan macOS 12 Monterey'in tanıtıldığını geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Tanıtılan ve uzun süredir beta aşamasında olan macOS Monterey işletim sisteminin ne zaman tüm kullanıcılar için sunulacağı ise bugün gerçekleşecek etkinlikle birlikte duyurulacak.

Bugün saat 20.00'de gerçekleşecek etkinlik ile ilgili tüm detayları her zaman olduğu gibi anlık olarak sizlere aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.