Apple bulut tabanlı oyun servisi geliştirmeyi düşünüyor

Mark Gurman'ın yeni raporuna göre bulut tabanlı oyun pazarına adım atmak isteyen markalar arasında yer alan Apple, önümüzdeki dönemde bulut tabanlı oyun servisi ile karşımıza çıkabilir.
Apple bulut tabanlı oyun servisi geliştirmeyi düşünüyor

Bulut tabanlı oyun pazarının her geçen gün büyüdüğünü ve önemli markaların ilgisini çekmeye devam ettiğini sizlere daha önce aktarmıştık. Mark Gurman'ın yeni raporuna göre bulut tabanlı oyun pazarına adım atmak isteyen markalar arasında yer alan Apple, önümüzdeki dönemde bulut tabanlı oyun servisi ile karşımıza çıkabilir.

Hatırlatmak gerekirse Apple, 2019 yılının Mart ayında oyun odaklı abonelik hizmeti olan Apple Arcade'i tanıtmıştı. Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, yeni bir oyun servisi geliştirmeyi düşünüyor. Söz konusu oyun servisi Apple Arcade servisinden farklı olarak bulut üzerinden online olarak oyun oynanabilmesine odaklanacak. 

Apple tarafından geliştirilmesi beklenen bulut tabanlı oyun servisinin GeForce Now ve Google Stadia ile benzer bir çalışma mantığına sahip olması bekleniyor. Apple tarafından geliştirilecek olan bulut tabanlı oyun servisinin Apple Arcade ile entegre edilmeyeceğini ve iki ayrı servis olarak kullanılacağını da paylaşalım.

Şu an için servisin ne gibi özellikle taşıyacağı veya ne zaman kullanıma sunulacağı ile ilgili bir bilgi ise bulunmuyor. Bulut tabanlı oyun pazarına adım atmak isteyen Netflix'in önümüzdeki yıl platformuna oyunları ekleyebileceğini de geçtiğimiz Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Oyun dünyasının geleceği olarak görülen bulut tabanlı oyun servisleri büyük markaların ilgisini çekmeye devam edecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.