900 milyon dolar yatırım alan mobil banka N26'in değerlemesi 9 milyar doları geçti

Yeni nesil mobil banka olarak faaliyet gösteren N26, Third Point Ventures ve Coatue Management'ın liderliği üstlendiği E Serisi yatırım turunda 900 milyon dolar yatırım aldı.
900 milyon dolar yatırım alan mobil banka N26'in değerlemesi 9 milyar doları geçti

Yeni nesil mobil banka olarak faaliyet gösteren Berlin merkezli N26, Third Point Ventures ve Coatue Management'ın liderliği üstlendiği E Serisi yatırım turunda 900 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin değerlemesini 9 milyar doların üzerine taşıyan bu tura Dragoneer Investment Group ile N26'in mevcut yatırımcıları katıldı. 

N26, iş birlikleri aracılığıyla Avrupa Birliği'ndeki müşterilere mobil bankacılık çözümleri sunuyor. Uluslararası para transferi, yatırım, kredili mevduat hesabı, nakit çekme ve mağazalarda mevduat sağlıyor. N26, müşteriler için mobil bankacılık hizmetleri sunuyor ve bilhassa genç nesil tarafından tercih ediliyor. Mobil bankacılık hizmetleri, işlemlerin yapılmasını ve işlenmesini içeren online bankacılık sunuyor. Şirket, müşterilerin bir akıllı telefon uygulaması aracılığıyla bankacılık ayrıntılarını kolayca yönetmesine ve kontrol etmesine olanak tanıyor.

N26, bir mobil uygulamadan kontrol edilebilen banka hesapları ve banka kartları sunuyor. Banka hesabı açmak için şubeye gidip evrak doldurmaya gerek bile kalmıyor ve kullanıcılar bu sayede diledikleri gibi sanal kart oluşturabiliyorlar. Platformun N26 Smart, N26 You ve N26 Metal gibi üyelik seçenekleri de bulunuyor.

Orta Avrupa'da da faaliyet gösteren N26, 2022 boyunca Doğu Avrupa'ya genişlemeyi planlıyor. Şirket, web sitesine göre platformunu Brezilya'da piyasaya sürmeyi planlıyor. Şirket 25 pazarda, 7 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veriyor. N26, 2021'de 90 milyar dolarlık işlem hacmi gerçekleştirme yolunda ilerliyor. Şirket, aldığı yatırımla platformuna daha fazla ürün eklemek istiyor. N26, ürün, teknoloji ve siber güvenliğe odaklanarak global olarak 1000 ekip üyesiyle personel gücünü artırmayı planlıyor. 

N26'in kurucuları Maximilian Tayenthal ve Valentin Stalf, yatırımla ilgili olarak şunları söyledi: "İlerleyişimizden ve ekiplerimizin özveri, enerji ve girişimci ruhundan son derece gurur duyuyoruz. Bankacılığı daha iyiye doğru değiştirmeye devam edeceğimizi bildiğimiz gelecek için çok heyecanlıyız."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.