Google'ın mobildeki Pocket Gallery özelliği, sanat sergilerini şimdi de web üzerinden herkese açıyor

Google, sergileri tüm web kullanıcılarına açıyor ve bunların AR yetenekleri olan veya olmayan masaüstü veya mobil cihazlarda keşfedilmesine izin veriyor.
Google'ın mobildeki Pocket Gallery özelliği, sanat sergilerini şimdi de web üzerinden herkese açıyor

Google'ın Arts & Culture ekibi, 2018 yılında AR tabanlı Pocket Gallery adlı platformu yayına almış; böylelikle şirket, AR özellikli akıllı telefonlara sahip kullanıcıların Vermeer ve Klimt gibi ressamların sanat eserlerini, hatta normalde halka açık olmayan parçalarını bile görmelerini sağlamıştı. Google, artık sergileri tüm web kullanıcılarına açıyor ve bunların AR yetenekleri olan veya olmayan masaüstü veya mobil cihazlarda keşfedilmesine izin veriyor.

Google Arts & Culture'da ürün müdür yardımcısı Joe Shepherd tarafından kaleme alınan blog yazısında, Pocket Gallery'yi üç boyutlu olarak keşfetmek için favori tarayıcıyı açmanın yeterli olduğunu söyledi. Sheperd, Pocket Galley'yi web için etkinleştirmenin yanı sıra Fransa'daki Réunion des musées nationalaux-Grand Palais (Rmn-GP) ile iş birliği içinde koleksiyona yeni bir sergi getirdiklerini de söyledi. Özel sergide Versay Sarayı, Louvre ve diğer önde gelen Avrupa müzelerinin koleksiyonlarından 40 deniz şaheseri yer alıyor.

Pocket Gallery özelliğini kullanmak için web sitesini yüklemek, Pocket Gallery bölümünü bulmak, tarayıcıda ilgili bir sergi seçmek ve gezinmek, yakınlaştırmak yeterli. Pocket Gallery'nin web versiyonu, mobil ile hemen hemen aynı şekilde çalışıyor; belirli parçalardaki fırça darbelerine ve boya lekelerine kadar görüntülemenize, kaydırmanıza ve yakınlaştırmanıza olanak tanıyor. Ayrıca, bir sanat eserinin tarihini, anlamını ve daha fazlasını açıklayan önemli parçalar için sesli anlatılarla birlikte yazılı bir açıklama da sunuyor.

Kullanıcılar artık belirli eserlerin tarihini okuyabiliyor ve çeşitli sanat eserlerindeki belirli ayrıntıları yakından inceleyebiliyor. Bazı galerilerde, tarihi bağlam ve diğer ayrıntıları sunmak için kullanıcılara sergilerin öne çıkan noktaları boyunca sesli tur rehberlik ediyor.

Pocket Gallery'ye hem iOS hem de Android cihazlarınızdan ya da web üzerinden ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.