Galatasaray'dan girişimcilik merkezi ve girişim sermayesi yatırım fonu: 1905 Ventures

Hem NFT koleksiyonu hem de daha önce Chiliz iş birliği ile hayata geçirdiği kripto parası ile teknoloji ile iç içe bir spor kulübü haline gelen Galatasaray, attığı yeni adım ile birlikte girişimcilik ekosistemine de dahil oldu.
Galatasaray'dan girişimcilik merkezi ve girişim sermayesi yatırım fonu: 1905 Ventures

Galatasaray'ın kulüp tarihinin önemli olaylarını vurgulayan NFT koleksiyonunu Ekim ayında arz edeceğini geçtiğimiz Eylül'de sizlere aktarmıştık. Hem NFT koleksiyonu hem de daha önce Chiliz iş birliği ile hayata geçirdiği kripto parası ile teknoloji ile iç içe bir spor kulübü haline gelen Galatasaray, attığı yeni adım ile birlikte girişimcilik ekosistemine de dahil oldu.

Galatasaray, bugün düzenlediği bir basın toplantısı ile birlikte girişimcilik merkezi ve girişim sermayesi yatırım fonu kurduğunu duyurdu. Ülkemizde sporu, yenilikçi teknolojiler ve girişimler aracılığıyla ileri seviyelere taşıma hedefi ile yola çıkan Galatasaray'ın kurduğu girişimcilik merkezinin ismi ise "1905 Ventures".

Galatasaray tarafından yapılan açıklamalarda Türkiye’de, spor teknolojilerini (SportTech) yenilikçi bakış açıları ile geliştirebilmek, bu alanda projelerini geliştirmek isteyen girişimcilere destek olabilmek, girişimcilerimizi en doğru şekilde yönlendirebilmek ve bu projeleri hayata geçirebilmek amacıyla 1905 Ventures girişimcilik merkezinin kurulduğu belirtildi. Core Strateji ile hayata geçen bu merkezin haricinde bir önemli duyuru ise yatırım fonu. 1905 Ventures girişimcilik merkezi ve girişim sermayesi yatırım fonu İstanbul Portföy Girişim Sermayesi iş birliği ile kuruldu.

Edindiğimiz bilgilere göre 1905 Ventures girişimcilik merkezinin Program Direktörü Webrazzi okuyucularının yakından tanıdığı İhsan Elgin oldu. Galatasaray Kulübü'nde girişimcilik ve yatırımcılık danışmanı tarafında yönetim kurulu danışmanı olan İhsan Elgin'in 20 Ekim tarihinde düzenleyeceğimiz Webrazzi Summit 2021 konuşmacıları arasında yer aldığını da ekleyelim.

Dileyen girişimlerin 15 Ekim - 15 Kasım tarihleri arasında 1905ventures.com sitesi üzerinden 1905 Ventures hızlandırma programına başvurabileceğini de hatırlatalım. Başvuruların ardından seçilen girişimler, 5 haftalık bir eğitim sürecinden geçecek. Eğitimin ardından ise demo day gerçekleşecek. Paylaşılan bilgilere göre ilk yatırımın yılbaşında yapılması hedefleniyor.

Bizimle paylaşılan bilgilere göre programa katılmaya hak kazanan girişimler, Galatasaray'ın tüm olanaklarından faydalanabilecek ve bu olanakları test amaçlı kullanabilecek.

1905 Ventures fonunun detayları

1905 Ventures kapsamında kurulan girişim sermayesi yatırım fonunun büyüklüğü ise 25 milyon TL.Toplamda 20 girişime yatırım yapmayı hedefleyen 1905 Ventures, girişim başına ortalama 500 bin TL yatırım yapacak. Diğer taraftan fona minimum 500 bin TL yatırım bedeli ile paydaş olunabileceğini de belirtelim. 1905 Ventures'ın odaklanacağı girişimler ise spor, oyun ve eğlence alanlarında çözümler üreten girişimler olacak.

Galatasaray spor kulübü olarak her zaman yeniliğe ve değer yaratmaya odaklandıklarını ve bu kapsamda da hızla büyüyen girişimcilik ekosistemimizin eksik alanlarından olan spor ve eğlence girişimciliğinin çok daha güçlenmesi ve ülke ekonomisine katkıda bulunabilmesi için iki bacaklı bir yapıyı hayata geçirdiklerini belirten 1905 Ventures yönetim kurulu danışmanı İhsan Elgin, bunlardan ilkinin hızlandırma programı diğerinin ise yatırım şirketi olan 1905 Ventures olduğunu sözlerine ekledi.

Hızlandırma programının en önemli unsurunun Galatasaray kulübünün tüm imkanlarını girişimcilere test ortamı olarak sunması olduğunu da aktaran Elgin, yatırım tarafında ise 1905 Ventures altında tüm kamuoyuna yatırım yapma imkanı sunulduğunu da belirtti.

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan İstanbul Portföy Girişim Sermayesi Direktörü Yiğit Arslan, bu hızlandırma programı ile birlikte Galatasaray'ın spor teknolojisi girişimlerinin ilk müşterisi olacağını sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.