Özellikle Covid-19 pandemisi nedeniyle fıtık, katarakt, bademcik gibi benzeri yani geciktirilmesinin sorun çıkarmayacağı bilinen ameliyatlar başlangıçta ertelendi. Ama doktorlar akciğer, kalp, tansiyon, şeker hastalıkları gibi kronik hastalıklar nedeniyle izlenmekte olan hastaların kontrollerini salgın yüzünden aksatmaması gerektiği konusunda birleşiyor. Bu yüzden Türkiye'de pek yaygın olmayan ama özellikle ABD'de yer alan evde bakım yapan sağlık platformları oldukça dikkat çekiyor.
Bugün edindiğimiz bilgilere göre evde bakım şirketi Sprinter Health, 33 milyon dolar yatırım aldı. Tur, General Catalyst, Accel ve Google Ventures gibi yatırımcıların katılımıyla Andreessen Horowitz tarafından yönetildi. Melek yatırımcılar arasında DoorDash'in kurucu ortağı ve CEO'su Tony Xu ve eski Senatör Bill Frist yer alıyor.
Sprinter kurucu ortağı ve CEO'su Max Cohen, "İnsanlar özellikle pandemiden sonra sağlık kontrollerini erteledi. Bu yüzden bu rutinleri düzenli ve verimli hale getiren ve insanların gerekli sağlık hizmeti almasının önündeki engelleri kaldıran bir sistem kurduk" diyerek şirketinin kuruluş amacını anlatıyor.
Sprinter, anlaşmalı olduğu sağlık çalışanlarını kullanıcıların evlerine kan alma, rutin kontroller ve COVID-19 testleri yapmaları için gönderiyor. Hastaların uygulama aracılığıyla randevu almasını sağlıyor. Şirketin amacı sağlık hizmeti için özel laboratuvarlar, sigortacılar ve işverenlerle ortak olmayı planlıyor. Sprinter, şu anda San Francisco ve Sacramento'da faaliyet gösteriyor. Ancak yıl sonuna kadar Los Angeles ve San Diego'ya kadar genişlemeyi planlıyor. Sprinter, hizmetlerini 2022'de Teksas ve Florida'da sunmayı hedefliyor.
Özellikle ABD'de Ağustos 2019 ila Ağustos 2020 arasında tele sağlık uygulamalarını kullanan kişi sayısı arttı. Pandemi sırasında daha fazla kullanılır hale geldi. Pandeminin seyrinin değişmesiyle bu yıl bu konuda yavaşla olsa da, konunun uzmanları sağlık hizmetlerinin geleceğinin burada yattığını savunuyor.
60 yaş ve üstü insanlar 2050'ye kadar nüfusun yaklaşık yüzde 22'sini oluşturacağı tahmin edilen 60 yaş ve üstü insanlar bu platformların en önemli kitlesini oluşturuyor. Bu yüzden ev ve yaşlı bakım platformu Honor'un 300 milyon dolar yatırım alarak1,25 milyar dolar değerleme ile unicorn statüsü kazanması pek de şaşırtıcı değil.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap