Ludus Girişim Stüdyosu, 5 girişime yatırım yaptığını duyurdu

İstanbul merkezli Ludus Girişim Stüdyosu, geçtiğimiz günlerde 3. çeyrekte ülkemizde 3 farklı erken aşama oyun stüdyosuna, yurt dışında ise 2 girişime yatırım yaptıklarını duyurdu
Ludus Girişim Stüdyosu, 5 girişime yatırım yaptığını duyurdu

Oyun platformu Goama'nın yerli girişim stüdyosu Ludus'un da katıldığı yeni yatırım turunu tamamladığını geçtiğimiz Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. İstanbul merkezli Ludus Girişim Stüdyosu, geçtiğimiz günlerde ülkemizde 3. çeyrekte 3 farklı erken aşama oyun stüdyosuna yatırım yaptıklarını duyurdu.

Türkiye’de yapılan yatırımlara ek olarak Ludus'un yine yılın 3. çeyreğinde 2 adet de yurt dışı yatırımı gerçekleştirdiğini de ekleyelim. Ludus, Türkiye’de Maestro, Paxie ve Stardust Games, Finlandiya’da StageZero ve ABD'de Monetizr olmak üzere toplamda 5 şirkete 2,5 milyon doların üstünde yatırım yaptı.

Ludus’un 3. çeyrekte yaptığı beş yatırımın hepsinin hukuk danışmanlığını ise daha önce de başka yatırımlarda karşımıza çıkan Çalışkan Okkan Toker avukatlık bürosu üstlendi

Ludus'un 2021 yılının başlarında toplam 30 milyon dolarlık başlangıç fonu ile kurulduğunu da hatırlatalım. Ludus daha önce 2'si Türkiye ekosisteminde, 2'si de Güneydoğu Asya bölgesinden olmak üzere 4 yatırım yapmıştı. Söz konusu yatırımları da geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık.

Yapılan 5 yeni yatırım ile birlikte Ludus, bugüne kadar yaptığı toplamda 9 girişime yatırım yapmış oldu. Daha önce reklam teknolojisi ve e-ticaret sektörlerinde farklı şirketlerde çalışan Orhan Veli Çetin, Ceyhun Kardaş ve Ege Baştürk tarafından kurulan Maestro Game Studio, tohum öncesi yatırım turunda Ludus’tan 500 bin dolarlık bir yatırım ve buna ek 500 bin dolar pazarlama kredisi aldı.

Günay Özkan ve Berkay Soyer tarafından kurulan Stardust Games ise Ludus'tan tohum öncesi yatırım turunda 405 bin dolar aldı. Direnç Çelik, Hüseyin Anıl Özmen, Refik Anıl Bulut ve Sare Başel tarafından kurulan Paxie Games girişimi ise ilk yatırım turunda 1 milyon dolar yatırım aldı. Ludus liderliğinde gerçekleşen tura, Alfa Game Partners ve bazı melek yatırımcılar da katıldı.

Finlandiya merkezli yapay zeka veri şirketi StageZero’nun Konvoy Ventures tarafından yönetilen son yatırım turunda yer alan Ludus, buna ek olarak ABD merkezli oyun içi ödül sistemlerine yoğunlaşan Monetizr’ın son yatırım turunda Alfabeat, UpTech Fund ve Berkeley Angel Network’ün yanında yer aldı. 

Yapılan yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Ludus, Türk ekosistemindeki yeteneğe inandıklarını ve sürdürdüğü girişim stüdyosu modeliyle, Türkiye'nin mobil oyun pazarında yetenek açısından lider ülkelerden biri olmaya devam edeceğinden emin olduğunu belirtti.

Ludus ortağı İsmet Gökşen ise hız kesmeye niyetlerinin olmadığını, hatta yakın zamanda hem yerel hem de global daha fazla yatırımın duyurusunu yapacaklarını söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.